Otkriće koje je poništilo sve ideje o evoluciji: Misterija 100 miliona godina starog fosilizovanog ljudskog prsta (FOTO)

Prema zvaničnoj antropologiji, najstariji ostaci predstavnika ljudskog roda (Homo) datiraju od prije oko 2,8 miliona godina.

Prije toga, na zemlji su živjeli australopiteci, a prije njih neki majmunoliki preci čovjeka.

Međutim, s vremena na vrijeme se pojavljuju veoma kontroverzni artefakti koji narušavaju harmoničan evolucioni niz. Na primjer, jedan fosilizovani ljudski prst, koji je star najmanje 100 miliona godina.

Kako bi bilo jasnije, napominjemo da su se najstariji predstavnici reda primata pojavili na Zemlji “samo” prije 55-58 miliona godina, odnosno, prije 100 miliona godina planetom su vladali dinosaurusi.

Ovo čudno otkriće ugledalo je svjetlost dana još sredinom 1980-ih, u gomili šljunka iz kamenoloma krečnjaka, u Teksasu. Vlasnik kamenoloma je primijetio neobičan kamen i kada ga je pregledao pomislio je da je veoma sličan fosilizovanom ljudskom prstu, jer je imao izrazito anatomski izgled.

U ovom kamenolomu, u sličnim slojevima, ranije su pronađeni praistorijski fosili, uglavnom kosti dinosaurusa, koji su datirani na oko 100 miliona godina. Ali kako bi ljudski prst, ili čak prst primata, mogao da opstane u tako drevnim slojevima?

Paleontolozi su pregledali nalaz i zaključili da zapravo mnogo liči na okamenjeni prst. Takođe su utvrdili da je prst (i njegov vlasnik) morao brzo da bude zakopan u okruženju bez kiseonika, da bi meko tkivo na ovaj način dospjelo u fosil.

Momentalna sahrana znači da će pojedinačne ćelije biti pojedinačno mineralizovane i da će njihovi mikroskopski dijelovi biti sačuvani.

Ako je tako, onda je osoba koja je nekada posjedovala ovaj prst morala da umre nasilnom smrću. Dodajte tome činjenicu da se fosili formiraju samo u izuzetnim uslovima i da je puka sreća dovela do ovog otkrića.

Fosilizovani prst je zatim isječen dijamantskom testerom, otkrivajući njegove karakteristične unutrašnje strukture, raspoređene u obliku koncentričnih krugova. Kompjuterska tomografija otkrila je još zanimljivije detalje, na primjer, prisustvo kostiju, zglobova i tetiva unutar prsta.

Iako stručnjaci nisu uspjeli da objasne kome je prst pripadao, takvi ravni prsti se nalaze samo kod primata, a prije 100 miliona godina primata nije bilo.

Pa kako možete logički objasniti ovo čudno otkriće? Da li su neke nepoznate vrste primata, ili čak ljudi živjele na Zemlji prije 100 miliona godina? Takvo otkriće bi u trenutku poništilo sve ideje o evoluciji vrsta.

Druga teorija predlaže putovanje kroz vrijeme, što bi svakako objasnilo sve misteriozne artefakte pronađene širom svijeta.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti