OTAPANJE LEDA NA ANTARKTIKU OTKRILO MRAČNU TAJNU? Teoretičari zavjera uvjereni: ‘To je Hitlerova tajna baza!’

Mnogi smatraju kako će Antarktik mnogo toga još otkriti u narednim godinama

hico5

Iako je Antarktik prekriven slojevima i slojevima snijega i leda to ne sprečava teoretičare zavjera da vjeruju kako se baš tamo krije nešto za što niko ne bi trebao saznati.

Jedan korisnik Youtubea tako je uočio neobičan objekt dugačak 100 metara te je svoje otkriće podijelio s ostatkom svijeta.

“Ovo je u obliku podmornice. Ako pogledate vrh, možete uočiti da izgleda kao sivkasta boja čelika. Ovo je nešto što je napravio čovjek”, kazao je teoretičar.

Ne radi se o ničemu neuobičajenom s obzirom na to da su čak 784 njemačke podmornice prijavljene kao potopljene ili nestale.

Unatoč tome, snimka otkrića izazvala je brojne reakcije.

Mnogi smatraju kako će Antarktik mnogo toga još otkriti u narednim godinama, a neki naglašavaju kako je ovo dokaz da su nacisti bili povezani s ledenim kontinentom.

Tajna baza

Naime, veliki broj teoretičara zavjere vjeruje kako je baš tamo Hitler izgradio tajnu bazu.

Istina je da su Nijemci 1938. godine poslali tim istraživača na Queen Maud Land te su to dokumentovali, a sve ne bi li našli novu stanicu za izlov kitova s obzirom na to da su trebali novi izvor masti za proizvodnju margarina i sapuna kako više ne bi bili ovisni o norveškom izlovu kitova.

No nikakva baza, a ni stanica za izlov kitova nikada nisu sagrađeni, a prvi istraživački centar Nijemci su na toj teritoriji sagradili 1981. godine.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti