OPET U STAROJ EKIPI: Howard potpisao za Lakerse dosad neviđeni ugovor

Nakon što je i formalno raskinuo ugovor s Memphisom, nekadašnji NBA superstar Dwight Howard potpisao je negarantovani ugovor s LA Lakersima.

howard

Osmorostruki All-Star, trostruki odbrambeni igrač godine i samoprozvani Superman tako se nakon šest godina vraća u klub u kojem mu je karijera krenula nizbrdo, a Lakersi bez puno rizika dobivaju igrača koji će pomoći popuniti rupu u rotaciji nastalu teškom povredom DeMarcusa Cousinsa.

Rizik se odnosi isključivo na utjecaj Howarda na svlačionicu, zbog pomalo neozbiljnoga karaktera i mogućeg otpora prema smanjenoj napadačkoj ulozi. Zato ga se Lakersi mogu riješiti u bilo kojem trenutku zaključe li da sauradnja ide u krivom smjeru.

Howard se tako morao zadovoljiti ugovorom koji će krenuti 21. oktobra, dva dana prije početka sezone, i vrijedit će dan za dan. Za svaki dan koji provede s Lakersima peterostruki će član najbolje NBA petorke zaraditi po 14.490 dolara. Odradi li sezonu do kraja, dobit će 2,6 miliona, tačno onoliko koliko se odrekao kako bi raskinuo s Memphisom i potpisao s ekipom LeBrona Jamesa.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti