ON JE BIO GLAVNI ČOVJEK BALKANSKOG ESCOBARA! Rasturio stotine kilograma kokaina džet-setu! Glumio finoću, pao nakon mjeseci praćenja …

Jedan od najbližih saradnika vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, uhapšenog nedavno u Turskoj, bio je Martin Matijašević (33) iz Vrbasa, koji se u svom gradu predstavljao kao pristojna i kulturna osoba, dok je u Grčkoj po elitnim klubovima rasturao stotine kilograma droge džet-setu Soluna i Atine.

dr1

Matijaševića,  koji je uhapšen početkom decembra 2017. u Atini zbog sumnje da je krijumčario i dilovao kokain vrijedan oko 15 miliona eura, grčki mediji su opisivali kao desnu ruku vođi “škaljaraca” kog nazivaju još i balkanskim Escobarom.

Matijašević je uhapšen u velikoj akciji grčke policije nakon dojave osobe čiji identitet policija drži u strogoj tajnosti. Usred noći desetine naoružanih policajaca upalo je u luksuznu vilu u Atini i u njoj zatekli Matijaševića, Srbina koji ima i hrvatska dokumenta i 136 kilograma kokaina. Iznajmljivanje ovog stana, kako pišu grčki mediji, plaćao je 4.500 eura i bio je iznajmljen na tri mjeseca.

U stanu u kom je uhapšen pronađena je i sveska sa imenima poznatih ličnosti iz Grčke koje su bile Matijaševićeve redovne mušterije, zbog čega je među grčkim džet-setom zavladala velika panika.

Martinu je tada određen pritvor od 18 mjeseci, a prema pisanju grčkih medija, policija ga je prije hapšenja pratila mjesecima. Operativci grčke policije su pored droge pronašli i zaplijenili 12.000 eura, za koje se sumnja da ih je Matijašević stekao prodajom narkotika.

dr2

Hapšenju Srbina je, kako tvrde grčki mediji, prethodila opsežna višemjesečna istraga, koju je policija pokrenula zbog masovne pojave kokaina u noćnim klubovima i barovima širom Grčke.

Kako su o Matijaševiću pisali grčki mediji, u toj zemlji je vodio luksuzan život, bio je upadljiv, živio je na visokoj nozi i vozio skupe automobile. Tamo  je pričao da je rodom iz okoline Novog Sada i da je držao kafić u centru Beograda.

Procjenjuje se da je Matijašević kilogram kokaina prodavao za 40.000 eura.

Vrbas ga voli kao rođenog – izuzetno kulturan mladić

Vijest o njegovom hapšenju u decembru prošle godine šokirala je stanovnike Vrbasa koji su za njega imali samo riječi hvale.

– Ne mogu da povjerujem da je Martin kriminalac. Znam ga kao normalnog mladića i ne shvatam kako se našao u tim vodama. Znao sam da često ide preko granice, uglavnom u Grčku, ali to nisam povezivao sa bilo kakvim “mutnim radnjama” – rekao je tada jedan od stanara naselja u kom i dalje živi Matijaševićeva porodica.

Komšije kažu da se radi o “izuzetno kulturnom momku koji se svima lijepo javlja”.

– Otac mu je prije mnogo godina poginuo u saobraćajnoj nesreći, a majka se prije godinu dana vratila iz Crne Gore u stan u Vrbasu. Martin je prije živio tu sa starijim bratom – ispričao  je Martinov poznanik.

dr3

Međutim, Martin je u Atini, izgleda, živio drugačijim životom. Skup stan, dobra kola, druženje sa atinskm džet-setom. Oni su i bili njegovi glavni klijenti.

Matijašević je uhapšen na spavanju, u luksuznom dupleksu u Atini.

Iznajmljivanje ovog stana, kako su pisali grčki mediji, plaćao je 4.500 eura.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti