Novi ‘dokaz’ da čovjek nije bio na Mjesecu: ‘Pogledajte bolje …’

Tročlana ekipa Apolla 17 vratila se s misije sa 110 kilograma kamena i ostalih uzoraka, više nego što se donijelo iz ijedne druge misije. Bio je to ujedno i zadnji Apollo program na Mjesecu.

vizir

Nakon prvog ‘velikog koraka za čovječanstvo’ 1969. godine teoretičari zavjera nisu izgubili inspiraciju. Osim opštepoznate pompe oko slijetanja američkog Apolla 11 na Mjesec ‘zavjerenici’ i u slijetanjima koja su uslijedila pronalaze detalje koji, po njihovu mišljenju, dokazuju da se slijetanje nije dogodilo.

Jedan od njih na YouTube je, pod korisničkim imenom Streetcap1, objavio snimku slijetanja Apolla 17 iz decembra 1972. tvrdeći da jedan detalj dokazuje da se to nije dogodilo. Uočio je čovjeka u odsjaju u viziru astronautove kacige. Tvrdi da čovjek u odsjaju nije obučen u svemirsko odijelo te da je to dokaz da je slijetanje snimljeno na setu.

Eugene Cernan i Harrison ‘Jack’ Schmitt na toj su misiji proveli 22 sata. Nalazili su se na površini Mjeseca koja se naziva dolina Taurus-Littrow, a tokom gotovo cjelodnevnog istraživanja, kolega Roland Evans ih je stalno nadlijetao.

– Izgledalo mi je malo čudno pa sam pomoću softvera izdvojio fotografiju. Uočio sam figuru čovjeka koji ne nosi svemirsko odijelo. Čini se da ima malo dužu kosu i da nosi neki prsluk – obrazložio je svoje mišljenje korisnik YouTubea.

Tročlana ekipa vratila se s misije sa 110 kilograma kamena i ostalih uzoraka, više nego što se donijelo iz ijedne druge misije. Bio je to ujedno i zadnji Apollo program na Mjesecu.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti