Njoj je 98 a njemu 94: Zaljubili su se u teretani a onda i vjenčali (FOTO)

Gertrude Mokotoff i Alvin Mann upoznali su se prije osam godina u teretani u Middletownu u američkoj državi New York, a i danas tamo treniraju dvaput sedmično. Njoj je 98 godina, a njemu 94. Čim su se upoznali, odmah su “kliknuli”, zajedno izlazili vikendima do New Yorka i gledali pozorišne predstave držeći se za ruke i izmjenjujući poljupce. Vrlo brzo, odlučili su zajedno provesti preostale dane svojih života.

marr1

Vjenčali su se 5. avgusta u lokalnoj gradskoj vijećnici. Tamo su razmijenili zavjete pred gradonačelnikom i 50 članova porodice i bliskih prijatelja.

Prosidba se dogodila nakon jedne od posjeta Metropolitan Operi. “Ja sam njega pitala da me oženi. Umorila sam se od trčanja za njim”, kazala je Gertrude Mokotoff sa smiješkom.

“Stalno su me zezali da izlazim sa starijom”, nasmijao se Mann. “Ali razlika u dobi nikad mi nije smetala jer nam je jednostavno krenulo i nisam imao namjere da je pustim”, ispričao je za New York Times.

Nakon vjenčanja Mann se iskrao na stražnja vrata i pojavio ispred glavnog ulaza u Gradsku vijećnicu za volanom svoje Toyote Corolle, za koju je konopcem zavezao limenke i postavio natpis ‘Upravo vjenčani’. Tako je pred svim gostima provozao krug oko zgrade prije nego što se vratio da pokupi svoju novu suprugu.

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti