Neobjašnjiva misterija: Pećina u kojoj se telefoni gase, a voda kapa naopako

Tajnovito mjesto nadomak Atine, pećinu Davelis, gotovo da niko i ne obilazi zbog misterioznih pojava.

davelis

Već na ulazu osjeti se čudna energija koja ne dolazi s ovog svijeta, ispričao je Dimitrios Makridopoulos o grčkoj pećini uz koju se vežu okultna svjedočanstva i nagađanja o vojnim eksperimentima.

Davelis se nalazi na jugozapadnoj strani planine Pendeli, s koje je svojevremeno dolazio mramor za izgradnju Partenona.

Pećina je nazvana prema razbojniku iz devetnaestog vijeka. On ju je sa svojom bandom koristio kao skrovište, a prema legendi, postojao je i lavirint tunela koji je vodio do kuće vojvotkinje koja mu je bila ljubavnica. Na ulazu u pećinu, u stijeni se nalazi crkva pustinjaka iz 12. vijeka.

Malo dublje u pećini poštivao se bog Pan, a ostaci koji to potvrđuju mogu se vidjeti u Arheološkom muzeju u Atini. Na jednom od zidova mogu se vidjeti zapisi nekadašnjih putnika, uključujući nekoliko engleskih pisaca.

Postoje zapisi o tome da je grčka vojska ondje izvodila povjerljive operacije, zbog čega je pećina bila zatvorena za javnost. Povezivala se i s nuklearnim oružjem, eksperimentima tokom hladnog rata te brojnim teorijama zavjere.

Okultni status pećina je dobila zbog najrazličitijih ispovijesti posjetilaca. Navodno su vidjeli vodu koja kapa s poda prema stropu, te stvorenja nalik mačkama koja hodaju uspravno. Takođe, s elektronskim uređajima tamo se nešto čudno zbiva – gase se i kvare.

Pećina bi mogla poslužiti kao scenografija za neki horor-film jer se navodno ondje mogu naći tragovi okultnih rituala.

Dimitrios Makridopoulos, kojeg je paranormalno oduvijek fasciniralo, zaputio se u pećinu s kamerom i uređajem koji “lovi” neobične aktivnosti putem radiofrekvencija.

Uređaji su zabilježili neobične zvukove, sjene i likove. Stručnjaci objašnjavaju da razlog tome može biti magnetizam, ali uzrok ne znaju objasniti.

Izvor: punkufer.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti