Neobično otkriće u Bugarskoj: Arheolozi iskopali skelet DIVA?

Valeri Yotov, član istraživačkog tima, izjavio je samo kako je veličina kostiju impresivna, ali odbio je davati tačne detalje

div1

Tim arheologa naletio je na otkriće zbog kojeg bi se, ako bude potvrđeno, Darwin mogao okrenuti u grobu. Naime, prilikom iskopavanja na nalazištu nedaleko od bugarskog vrada Varna pronašli su skeletne ostatke diva.

Smješten na istočnoj obali Crnog mora, Varna već je glavna turistička atrakcija, a sada će postati još popularniji. Pogotovo kod znatiželjnika alternativne povijesti i ljudi koji vjeruju teorije zavjere.

Područje je bogato kulturom i poviješću još od 5.000 godina prije nove ere. Na primjer, najstarije zlatno blago pronađeno je tijekom iskopavanja kod Varna Nekropolisa, a datiranje ugljikom pokazalo je da je zakopano prije 6.500 godina.

U sedmom stoljeću prije Krista, Grci su osnovali trgovačku ispostavu zvanu Odessos koja je kroz povijest postala Varna. Nastanjivali su je Grci i Tračani. Prema kraju drugog stoljeća naše ere, Odessos je pretvoren u rimsko sklonište te je preimenovan Odessus.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti