Nataša Demkina: Žena koja ima nadljudsku sposobnost – rendgenski vid

Ona kaže da posjeduje posebnu viziju koja joj omogućava da zaviri u ljudska tijela i vidi organe i tkiva i time postavi medicinske dijagnoze

Natalja Nataša Nikolajevna Demkina, skraćeno Nataša Demkina, rođena je u Saransku u Rusiji. 1987. godine.  U dobi od deset godina, Demkina je razvila čudnu nadljudsku sposobnost, rendgenski vid. To se dogodilo nakon što je operisana zbog upale slijepog crijeva.

Ovakve promjene su ponekad dovoljno ozbiljne da promjene ličnost pogođene osobe ili da ometaju njenu sposobnost obavljanja normalnih aktivnosti. Ali slučaj Nataše Demkine bio je potpuno drugačiji, ali fascinantan. Mogla je da vidi unutršnjost ljudskog tijela.

“Bila sam kod kuće sa majkom i odjednom sam imala viziju. Mogla sam da vidim unutar tijela svoje majke i počela sam da joj pričam o organima koje sam mogla da vidim. Sada moram da ‘pređem’ sa svog redovnog vida na ono što ja zovem ‘medicinski vid’. Za djelić sekunde vidim unutrašnjost osobe, jednu živopisnu sliku i onda počinjem da je analiziram”, kaže Demkina.

Poslije ovoga, priča o njoj je počela da se širi u susjedstvu. Ljudi su se počeli okupljati ispred njene kuće da bi otkrili svoje bolesti.

Dijagnoza u bolnicama

Saslušavši priče Nataše Demkine, ljekari u njenom rodnom gradu zatražili su od nje da izvrši niz zadataka kako bi utvrdili da li su njene sposobnosti istinske. Odvedena je u lokalnu dječju bolnicu gdje je, na iznenađenje svih, djeci pravilno dijagnostikovala bolesti.

Nataša Demkina, kada je imala 17 godina

Izvješteno je da je Demkina koristila slike da bi obrazložila svoja viđenja. Jednom od ljekara pokazala je sliku nečega u njegovom stomaku. To je bio njegov čir.

Koristeći svoju izvanrednu viziju, Demkina je takođe ispravila pogrešnu dijagnozu koju su ljekari postavili žei koja je navodno bolovala od raka.

Demkina ju je pregledala i rekla da je to samo mala cista, a ne rak. Poslije nekoliko pregleda otkriveno je da žena zaista nije imala rak.

Globalno priznanje Nataše Demkine

Priče o Nataši stigle su u Veliku Britaniju preko novina The Sun. Tako je 2004. godine Nataša dovedena u Veliku Britaniju kako bi testirala svoj vid. Nataša je mogla da locira povrede osobe koja je imala saobraćajnu nesreću godinu dana ranije.

U Engleskoj je takođe pregledala doktora Chrisa Stilla iz TV emisije Morning. Tačno mu je rekla za operacije kojima je bio podvrgnut, a zatim i da pati od žučnih kamenaca, bubrežnih kamenaca, uvećanog pankreasa i jetre.

Ljekar je odmah otišao na skeniranje te potvrdio da su sve dijagnoze koje je Nataša dala tačne. Otkrio je da ima tumor u crijevima, ali da nije životno ugrožen.

Tada je TV kanal Discovery odlučio da testira Natašu u New Yorku a sve je zabilježeno u dokumentarnom filmu pod nazivom “Djevojka sa rendgenskim očima”. Test su sproveli istraživači Komiteta za skeptično istraživanje (CSI) Rai Himan, Richard Wiseman i Andrew Skolnick. Na testu je bilo sedam pacijenata, a Demkina je morala da dijagnostikuje bolesti kod bilo kojih pet. Demkina je dijagnostikovala samo četiri i rečeno joj je da je pala na testu.

Ovaj eksperiment je do danas kontroverza i ona je zbog toga kritikovana. Kasnije je Demkinu testirao profesor Ioshio Machi – koji proučava tvrdnje o neobičnim ljudskim sposobnostima – sa Odjeljenja za elektroniku na Tokijskom univerzitetu Denki, u Japanu.

Nakon postavljanja nekoliko osnovnih pravila za testove, Demkina je bila uspješna. Demkina web stranica tvrdi da je u tokijskom eksperimentu uspjela da vidi da je jedan od ispitanika imao protetsko koljeno, a da je drugi imao asimetrično postavljene unutrašnje organe. Takođe tvrdi da je otkrila rani stadijum trudnoće kod jedne žene, i talasasto zakrivljenje kičme kod drugog pacijenta.

Demkina je pronašla svoju karijeru u onome u čemu je stručna

Nataša Demkina je januara 2006. godine započela karijeru u Centru za specijalnu dijagnostiku Natalie Demkine (TSSD), naplaćujući pacijentima dijagnozu.

Svrha Centra je dijagnostikovanje i liječenje bolesti u saradnji sa “stručnjacima neobičnih sposobnosti, narodnim iscjeljiteljima i profesionalcima tradicionalne medicine”. Uprkos svemu, Nataša Demkina je i dalje ostala kontroverzna tema.

Kritike

Nakon svojih iskustava u Londonu i New Yorku postavila nekoliko uslova za buduća testiranja, uključujući da ispitanici sa sobom ponesu ljekarsko uvjerenje u kojem se navodi njihov zdravstveni status i da će dijagnoza biti ograničena na jedan određeni dio tijela – glava, trup ili ekstremiteti – o čemu je trebalo da bude unaprijed obavještena.

Mnogi su kritikovali Natašu Demkinu rekavši da ona u izvještajima otkriva neke vrlo uobičajene stvari koje je ranije znala o pacijentima i da mnogi njeni izvještaji i objašnjenja nisu u skladu sa standardnim medicinskim sistemom.

Da li mislite da Nataša Demkina zaista ima nadljudsku rendgensku viziju?

Osim ovog slučaja, postoji još jedna fascinantna priča o ženi po imenu Veronica Seider koja je svoje mjesto dobila i u Guinnessovoj knjizi rekorda 1972. godine, jer je imala ono što je nazvano “nadljudskim” vidom.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti