Najljepša ljubavna priča sa najtužnijim krajem: Slavni glumac nikada nije prebolio suprugu!

Neviđenu hemiju na pozorišnim daskama Broadwaya nisu mogli da sakriju. Ona je tada još bila u braku, on je bio poznat kao veliki zavodnik, ali njihova ljubav bila je jača od svega.

Ni danas, osam godina nakon tragične nesreće na skijalištu koja je bila smrtonosna za glumicu Natashu Richardson, njen suprug, slavni glumac Liam Neeson, nije se oporavio od činjenice da je više nema.

“Nikada se nisam pomirio sa njenom smrću, niti ću. Još uvijek, u nekim trenucima, kada čujem da se otvaraju vrata, sam uvjeren da će sada ući i reći mi nešto”, rekao je prije tri godine u emisiji “60 minutes”, prisjećajući se smrti voljene žene.

A njihova ljubavna priča bila je poput filmskih scenarija najromantičnijih filmovaLiam Neeson i Natasha Richardson upoznali su se 1993. godine na Broadwayu, gdje su oboje glumili u novoj verziji “Anne Christie”. Hemija između njih nije mogla da se sakrije ni na pozornici, ali nije sve bilo idilično.

“Rad s njim, to što se događalo između nas, ali i medijski natpisi o hemiji među nama nisu baš doprinosili mom tadašnjem braku, koji se u to vrijeme raspadao. Sve je to bio loš timing. Šta mogu reći u svoju odbranu? Očigledno sam se jako zaljubila.”

liam2

Natasha je tada još bila u braku s Robertom Foxom, ali Liamovom šarmu, uz čije su se ime povezivale i glumice Helen Miren, Julia Roberts i Brooke Shields, nije mogla da odoli. Ubrzo nakon završetka rada na predstavi on odlazi u Poljsku, u kojoj je snimao “Šindlerovu listu”.

Noć prije njenog 30. rođendana poslao joj je poruku u kojoj je u šali pisalo: “Stižeš me. Puno ljubavi, Oskar.” Inače, Oskar je bila njegova uloga u “Šindlerovoj listi”, a poruka “stižeš me” aludirala je na to da ga stiže u godinama jer je on bio 11 godina stariji.

Nije bila impresionirana, pa mu je odgovorila: “Da li mi je poruku poslao prijatelj ili …? Kakav je status naše veze?” Svojom direktnošću ga je osvojila, a tek je kasnije priznao: “Od tog sam trenutka znao da je volim. Pomislio sam – ovo je nešto pravo i istinsko i to moram čuvati.”

Natasha je nakon toga sjela u avion i odletjela u Poljsku, a u julu 1994. godine su se i vjenčali. Pjesma koja je obilježila njihovo vjenčanje bila je Van Morrisonova “Crazy Love”, koju je ona otpjevala.

‘Iza mojih leđa odlazila je na časove pjevanja. Nakon ceremonije, a prije početka zabave, uzela je mikrofon i počela pjevati.”

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Punih 17 godina bili su u sretnom braku, tokom kojeg su dobili dvojicu sinova – Michaela i Daniela – a onda je stigla 2009. godina i porodica je otišla na odmor u kanadski Quebec. Budući da nije znala skijati, angažovala instruktora i s njim krenula da uči osnove. U jednom trenutku je, na stazi za početnike, pala i udarila glavom o zemlju.

Nije nosila zaštitnu kacigu, a udarac u lijevu stranu glave bio je prejak i uzrokovao je pucanje krvnih sudova u mozgu, što se na kraju pokazalo kao fatalno. Liam je požurio do nje. U tom trenutku još uvijek bila svjesna i rekla mu: “Srećo, pala sam na snijegu.”

Hitno je prebačena u bolnicu, ali povrede su bile preteške. Pala je u komu, a doktori su Liamu rekli kako je ni nekakvo čudo ne može spasiti jer je njen mozak mrtav. Svjestan svega, došao je do nje, uzeo je za ruku i krenuo nježno da joj govori, rekavši joj da je voli: “Ljubavi moja, nažalost se više nećeš probuditi. Udarac u glavu bio je prejak. Ne znam možeš li da me čuješ, ali imam potrebu da ti sve ovo kažem. Vraćaš se u New York i doći će svi tvoji prijatelji i porodica.”

liam3

Tek naknadno je glumac otkrio da su njih dvoje imali dogovor da, ukoliko jedno od njih završi u komi i vegetira, ovaj drugi će biti dovoljno jak da ugasi sve aparate za održavanje u životu. Lijam Nison je održao obećanje. Aparati su isključeni, a njeno srce, bubrezi i jetra donirani su drugim ljudima.

Tužno je to da je gotovo identični scenario iz stvarnog života Liam odglumio nekoliko godina ranije, u filmu “Zapravo ljubav” iz 2003. godine. I tamo je njegov lik, po imenu Daniel, izgubio suprugu i slikovito je opisana njegova borba nakon gubitka, kao i odgoj sina.

Tuga zbog gubitka voljene supruge i dalje je prisutna, ali glumac je itekako morao da se potrudi oko sinova, pogotovo starijeg Michaela, kojeg je majčina smrt odvukla u depresiju, ali i zavisnost. Godine 2014. završio je na rehabilitaciji, nakon što je dotakao dno, i upravo to mu je pomoglo da ponovno krene pravim putem.

Ali ni sam Neeson nije mogao da se pomiri s njenom smrću, a utjehu je pronašao ualkoholu ali je s time prestao 2013. godine.

“Počeo sam da pijem previše, a sve je počelo s njenom smrću. Nakon što sam počeo dobijati sve više uloga, shvatio sam da mi alkohol ne treba.”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti