20 godina poslije: Vatrogasac koji joj je pritekao u pomoć otkrio posljednje riječi princeze Diane

Xavier Gourmelon, inače otac dvoje djece, bio je gost jednog jutarnjeg programa povodom dvadesetogodišnjice smrti princeze Diane

diana1

Opisao je kako je izgledala tragična nesreća, ali i da je Diana bila pri svijesti.

“Niko nije znao da je to ona, niko je nije prepoznao. Dok sam prilazio, jedna plavuša je sjedila u kolima. Povratila je svijest, pogledala me i rekla – ’O, moj Bože. Šta se dogodilo?’”, ispričao je i dodao da je bila vrlo uznemirena.

“Pokušavao sam je smiriti rekavši joj da ćemo se pobrinuti za nju, a onda je opet pala u komu. Izvukli smo je iz automobila i stavili na nosila. U tom trenutku je doktor rekao da je dobila srčani udar, pokušali smo reanimaciju i nakon 20 sekundi je ponovo došla svijesti.”

Vatrogasac je otkrio i da nikoga nije bilo oko automobila kada su stigli.

“U kolima hitne pomoći je još uvijek bila živa. Iskreno, očekivao sam da će preživjeti. Na tijelu nije imala znakova povrede osim jedne posjekotine na ramenu. Bilo sam veoma uznemiren kada sam saznao da je nakon svega ipak preminula u bolnici.” 

Ostatak priče znamo … 3 miliona uplakanih Britanaca ispred katedrale Westminster Abbey i 2,5 milijarde TV gledalaca iz 200 zemalja pratili su prenos posljednjeg ispraćaja Princeze srca.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti