MONSTRUOZNA pješčana oluja progutala čitav grad: Ništa nije slutilo na katastrofu, a onda se niotkuda pojavio 100 metara visok zid od pijeska (VIDEO)

Kako javljaju mediji, olujni pješčani oblak bio je visok gotovo sto metara, a donio ga je vjetar iz pustinje Gobi.

Scene iz grada Dunhuang podsjećaju na filmsku katastrofu i brzo su se proširile društvenim mrežama. Na njima se vidi kako ogromne zgrade nestaju pod velikim oblakom pijeska koji polako “guta” čitav grad.
Policija je, piše Daily Mail, bila primorana da zatvori sve glavne saobraćajnice, a vozačima je naloženo da čekaju na odmorištima dok se uslovi ne poprave. Kineski mediji javljaju da je grad, smješten na čuvenom Putu svile, pogođen izuzetno jakom pješčanom olujom. 

U obližnjem parku prirode zateklo se više turista koji nisu uspjeli da se snađu, a vjetar i pijesak već su odnijeli njihove stvari.
Radi se o grupi koja je došla u Dunhuang kako bi posmatrala čuvene zalaske Sunca.  Oluja ih je dočekala nespremne, morali su da se uhvate jedni za druge i stave naočare kako bi se zaštitili od vjetra i pijeska.
Turistički vodič imenovan samo kao “gospodin Kin” ispričao je novinarima kako ništa nije ukazivalo na oluju – nebo je bilo plavo i bez oblačka, kada je vjetar odjednom promijenio smjer i počelo je nezapamćeno nevrijeme.

Daily Mail ukazuje da su ekstremne vremenske prilike proteklih godina postale učestalije nego ranije.
Izvor: urbancube.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti