Misteriozna duga, vanzemaljci ili 4 Sunca: Šta se zaista pojavilo na nebu iznad Pirota 2017. (FOTO)

Brojni su i oni koji veruju da su Srbiju posjetili vanzemaljci, a da su sunca zapravo njihovi neidentifikovani leteći objekti (NLO)

Neobičnu pojavu, čak četiri užarene kugle na nebu, od kojih je samo jedna pravo Sunce, fotografisala je u januaru 2017. građanka Pirota Slavica Ćirić. Po objavi njenog posta odmah su počele teorije o posjeti vanzemaljaca, ali i bilježenju izuzetno rijetkog fenomena na ovim prostorima “zimska duga”, odnosno “četiri Sunca”.

– Vjerovatno je neka optička varka ali je meni bila vrlo zanimljiva. Gledala sam kako se dvije sjajne kugle, koje su bile iznad kuća, podižu, spajaju paralelno sa trećom, koja je stajala na nebu pokraj sunca i odlaze.

– To što sam gledala, uspjela sam malo i da slikam. Prvo sam pomislila da loše vidim, pa sam zažmirila na jedno oko. Pa sam onda zažmirila na drugo oko. Pa sam onda otišla da pogledam kroz drugi prozor, pa sam onda pomislila da se istovremeno vide i mjesec i sunce.

– Onda sam se sjetila da slikam i vidim da li će telefon uslikati ono što vidim. Sve se to odigralo jako brzo, manje od minut! – napisla je ona na svom Facebook profilu.

Od čestica, mogla se vidjeti i mala duga.

– Na kraju se sve to nekako spojilo. Najprije sa lijeve strane pravog Sunca, onda sa desne strane Sunca i nestalo. Možda je ovo zabilježio još neko – naglasila je ona.

Stručnjaci za nastanak ovog fenomena karakterističnog za Sibir i Rusiju “okrivljuju” ledene kristale u vazduhu, zbog kojih nastaje optička varka. Tada umjesto jednog, možemo da vidimo nekoliko sunca.

Ipak, brojni su i oni koji vjeruju da su Srbiju posjetili vanzemaljci, a da su sunca zapravo njihovi neidentifikovani leteći objekti (NLO).

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti