Medicinske sestre su odbile da prvi put okupaju ovu tek rođenu bebu. Kada su roditelji čuli razlog, počeli su da plaču

Ljudi koji su u stanju da pruže ovoliko ljubavi i strpljenja, kao Dustin i Sierra, prevazići će svaku prepreku kao porodica. Oni zaslužuju svo poštovanje ovog svijeta zbog onoga što su preživjeli.

bentley1

Pogledajte njihovu priču.

Čekanje bebe je posebno iskustvo koje parovi doživljavaju. Tako su Dustin i Sierra Yoder iz Bostona željno isčekivali rođenje svog sina.

Ali tokom petog mjeseca trudnoće Sierra je primila užasnu vijest, njena beba je patila od encefalocela. To je poremećaj gdje mozak raste izvan lobanje i zaštićen je samo tankom kožom. Ljekari nisu želeli Sierri da daju lažnu nadu i rekli su joj da će beba preživjeti porođaj, ali da će ubrzo nakon toga umrijeti.

Kada je njen sin došao na svijet, on je glasno plakao poput bilo koje zdrave bebe. Sestre nisu čak željele ni da ga okupaju, a on nije odustajao. Mali Bentley, kako su ga Sierra i Dustin nazvali, želio je da živi.

Još jednom su ljekari pokušali da pripreme roditelje na to da njihova beba neće opstati dugo, ali oni opet nisu bili u pravu. Bentley je svakim danom jačao, ali je bio u životnoj opasnosti. Čak i najmanji spoljašnji uticaj, mogao je oštetiti njegov mozak.

Roditelji nisu bili spremni da odustanu od njega i očajnički su tražili hirurga koji neće tek tako odustati od njihove bebe. I pronašli su ga, doktor John Meara iz Dječije klinike, on im je dao nadu koju su očajnički tražili!

Napravio je 3D model Bentlyjeve glave i osmislio metodu kako izvesti operaciju.

Planirao je da glavu da otvori na način na koji se otvara pupoljak kada se pretvara u cvijet, kako bi napravio mjesta za njegov mozak. Naravno, ovo je rijetka operacija i naravno opasna za bebu. Dustin i Sierra su željeli da iskoriste svaku priliku koja im se pruži.

Bentley je imao 7 mjeseci kada je podvrgnut operaciji, a neizvjesnost za njegove roditelje je počela. Da li će njihov dječak preživjeti.

Hirurzi su se 5 dugih sati borili za njegov život. Doktor Meara siguran je da ovakva operacija ne bi uspjela prije 10 godina. Na sreću, medicina je od tada mnogo napredovala. Dogodilo se apsolutno čudo, Bentley je preživio!

Niko ne zna kakvu je budućnost sudbina spremila za njega. Niko ne zna da li će on moći da hoda ili da priča jer je ovakva operacija odrađena po prvi put. Pored ovakvih roditelja kakve on ima, podrška mu neće nikada faliti.

Dustin i Sierra su učinili sve što je u njihovoj moći da spasu svoju bebu. Borili su se kao lavovi za život svog djeteta.

Pogledajte video:

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti