Masovna NLO viđenja: Zeleni fantomi nad Rimom

Krajem prošlog vijeka Italija je prosto počela da liči na Zonu 51 – tajanstvenu oblast u pustinji Nevada povezanu sa letećim tanjirima. Sudeći po stalnim prijavama viđenja NLO-a, moguće da je tako i bilo. Svaka prijava je provjerena i zaključeno je da su svjedoci u najvećem broju vjerodostojni i da je viđen pravi talas NLO-a.

Razlog zbog čega su ovi eventualni vanzemaljci počeli da se intersuju za Italiju, nije jasan, ali je to činjenica. I suviše ljudi je vidjelo neobjašnjive fenomene da bi se to moglo podvesti pod slučajnost.

Ni taj talas viđenja NLO-a nije prošao bez uobičajenih pokušaja ‘odozgo’ da se zataškaju i prikriju. Ovo što ćemo ovdje ispričati, tipičan je pokušaj toga.

Dvije nedjelje pošto je nad rimskim aerodromom Fiumicino vidio zeleni NLO – što su vojni i zvaničnici aerodroma odmah negirali tvrdeći da radari nisu ništa zabilježili – ufolog Antonio C. izjavio je da ima ključnog svjedoka. On je rekao: “Na savjetovanju o NLO-ima, prišao mi je jedan od vojnih operatera radara na aerodromu Pratica di Mare, koji nadzire taj dio italijanskog neba. Tražio je da ostane anoniman, ali mi se predstavio i pokazao svoja vojna dokumenta. Bio je na dužnosti kada je zeleni NLO nadletio Rim i kategorički tvrdi da su radari sve to zabilježili!”

Vojne vlasti uvijek su negirale da su vidjele ili zabilježile prolazak neidentifikovanog objekta, znači – lagali su! Dokazi da su ga radari vidjeli postoje, ali su sakriveni, i to pred nosom italijanskog parlamenta, čija su dvojica poslanika formalno zahtjevali od vlade da otvori istragu o tom slučaju. Ali, vojska nije dala dokaze, a vlasti su se dodatno potrudile da umanje značaj slučaja, tvrdeći da je u pitanju prirodni svjetlosni fenomen, koji zbog toga radar nije registrovao.

Ne vjeruju svi ufolozi da je zeleni NLO koji se tada pojavio nad Rimom baš toliko neidentifikovan. Centar za proučavanje NLO-a iz Torina prihvatio je zvanično objašnjenje. Ali, NLO iz Rima je prema podacima radara koji su dobijeni od vojnog operatera, poslije nekoliko sekundi dostigao brzinu od 27.000 kilometara na sat – a na Zemlji još nisu razvijeni materijali koji bi mogli da podnesu toliko ubrzanje. Svaki bi se metal istopio!

Taj podatak je naročito zanimljiv, jer se među mnogim svjedočenjima koja su prikupljena, nalazi i izjava jednog arhitekte koji je vidio zelenkasti NLO, isti kao onaj koji su opisivali svjedoci u Rimu, šest minuta nakon što je nestao sa aerodroma Fiumicino – ali u italijanskom gradu Brescia. Da bi za šest minuta prešla odaljenost od Rima do Brescie, letjelica mora da razvije brzinu od oko 30.000 kilometara na sat, a to se savršeno podudara sa podacima koje je dao operater vojnog radara.

U međuvremenu, sličan slučaj zabilježen je i na nebu iznad SAD. Zeleni svjetleći objekat viđen je u čak pet država. Prema NORAD-u, vojnom tijelu koje uz pomoć satelita nadzire američki vazdušni prostor, riječ je o raketi Delta II. Ali,  čak da je zeleni NLO u stvari američki projektil, nemoguće je da sva mnogobrojna svjedočenja o neidentifikovanim letjelicama i pratećim fenomenima mogu da se objasne na taj način.

Policajac iz italijanskog gradića Mortare vidio je u blizini tadašnje baze NATO-a u Remondou romboidni objekat koji jure dva vojna helikoptera. Učitelj iz Castello d’Agogna i cijela njegova porodica posmatrali su kako NLO slijeće na njihovo seosko imanje. Svjedok kaže da je objekat bio oblika diska, sa raznobojnim svjetlima sa strane i da je u njegovoj unutrašnjosti vidio sjenke nekih bića. U blizini Varala, jedan vozač je pratio ‘plamenu loptu’ koja je nadlijetala rijeku i uputila se ka jezeru Maggiore. Nekoliko kilometara dalje, na obodu šume, drugi vozač je doživio iznenadni, na sreću kratkotrajni prestanak rada svih električnih sistema u kolima, dok je jedna gospođa koja živi u obližnjoj kući izjavila kako su se u njenoj sobi materijalizovale neobične figure. Tri posljednja događaja odigrala su se tokom iste noći.

Na istom mjestu, u blizini Varala, dvojica trgovaca koji su se vraćali sa posla svjedočili su da je njihova kola iznenada obasjalo snažno svjetlo koje je dolazilo odozgo, ali nisu mogli da vide njegov izvor. Svjetlo ih je pratilo sve do grada, a zatim je samo nestalo. Mnogi stanovnici oblasti Marke posmatrali su neobičnu letjelicu, a istraživači su kasnije na osnovu njihovih svjedočenja rekonstruisali pravac kretanja objekta. Očigledno je bilo da su svi svjedoci posmatrali isti leteći objekat, koji je u zavisnosti od brzine i ugla gledanja mijenjao boju i oblik.

Izvor: conopljanews.net/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti