Made in Italy: Pizza koja produžava život – pogledajte šta sve ide na nju

Imamo novi izgovor za sve ljubitelje pizze koji ne mogu da joj kažu “ne”

Italijanski naučnici zajedno sa kuharima tvrde da su napravili picu od zdravih sastojaka koja može da zaštiti od raznih bolesti i da nam pored toga produži život.

Pizza koja je dobila ime “Paskalina” nazvana je “pizza koja produžava život” i “antitumorska pizza”. Prepuna je sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri po zdravlje.

Na ovoj pici nema ni sira ni mesa, a za preliv kuhari koriste paradajz, masline, maslinovo ulje i posebnu vrstu brokolija, ali i bijeli luk i čili papričice. Tijesto za ovu zdravu pizzu pravi se od pšeničnog brašna. Naći će se u prodaji u napuljskom pizza selu, odnosno tokom festivala pizza u tom italijanskom gradu ove sedmice.

Naučnici sa Nacionalnog instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično. Na italijanskom sajtu “Afar italiani” objavljeno je da se oko recepta za ovu pizzu angažovala grupa istraživača, vlasnika restorana, proizvođača hrane i potrošača kako bi pronašli idealan i najzdraviji recept.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti