Luksuzna turistička ponuda: Posjetite TITANIC i požurite jer – uskoro bi mogao NESTATI

Te 1912. godine putovanje Titanicom bilo je ultimativni luksuz. Stotinjak godina kasnije, sve se vratilo na staro. Bogati turisti, piše CNN, dobit će još jednu priliku da posjete palubu Titanica jednom kad londonska turistička agencija Blue Marble Private započne sa zaronima u morske dubine negdje u maju 2018. godine. Interes za najpoznatijom morskom olupinom ostao je nepromijenjen otkako su Robert Ballard i njegov tim otkrili ostatke RMS Titanica prije više od tri desetljeća. Međutim, ovo bi mogla biti jedna od posljednjih prilika za posjetu slavnom brodu zato što je nedavno otkriveno da bi jedna vrsta bakterije mogla izjesti sve što je ostalo od slavne olupine u roku od 15 do 20 godina, te da će olupina potpuno nestati. Ukratko, to znači da bi ova ponuda mogla biti zadnja prilika da vidite Titanic.

tt1

Blue Marble Private nudi osmodnevno putovanje koje počinje u Newfoundlandu u Kanadi i zainteresovani će imati priliku posjetiti posljednje počivalište Titanica u posebnoj podmornici. Čudo moderne tehnologije izrađeno je od titanija i karbonskih vlakana kako bi sigurno moglo izdržati pritisak vode na više od dva kilometra dubine gdje nekad moćni Titanic počiva. Prvo putovanje već je potpuno rasprodano uprkos cijeni od 105.129 dolara po osobi. Blue Marble Private kaže u svom saopštenju za medije da je ta cijena ekvivalentna, uračunavši inflaciju, koliko su putnici prve klase plaćali na prvom i jedinom putovanju Titanicom iz Southamptona prema New Yorku.

tt2

Šta se dobija za tu pozamašnu svotu novca? Pa, prvo dobijete naslov specijalista misije zato što bi putnici trebali pomagati ekspediciji tokom putovanja do olupine broda, ali i iznad morske površine, na jahti kojom će doći. Osim toga, postoje tri dana u kojima su predviđeni zaroni. Posluži li vrijeme putnike, imat će priliku za zarone koji traju po tri sata. Moći će vidjeti kako trenutno izgleda olupina 269 metara dugog broda, a posjetit će i unutrašnjost gdje je nekad stajalo slavno stubište. Osim svega nabrojanog, moći će posjetiti i ogromno područje po kojem su rasuti brojni artefakti. U prijevodu, moći će vidjeti rasutu prtljagu koja stotinjak godina neometano leži u morskom mulju.

Izvor: express.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti