Ko je bio Valiant Thor – stranac u Pentagonu?

Valiant Thor, vanzemaljac koji je živio i savjetovao Pentagon tri godine tokom 1950-ih. Sastao se s predsjednikom Eisenhowerom, kao i tadašnjim potpredsjednikom Richardom Nixonom, da ih na nešto upozori.

Prvo spominjanje Valiant Thora pojavilo se u knjizi “Stranac u Pentagonu” dr. Franka Strangea, koja je predstavljena čitaocima 1967. godine. Ovaj pisac-propovjednik, koji se bavio proučavanjem NLO-a, tvrdio je da je 1958. godine došao do slika vanzemaljca, koji je navodno doletio sa Venere. Predstavio ih je kao pravi dokaz postojanja drugih civilizacija na svojim propovijedima u evangelističkim centrima.
Tokom jedne od tih propovijedi, dr. Strangeu je prišao uposlenik Pentagona i ponudio mu da se lično upozna sa Thorom. Da li je Valiant Thor zaista bio sa Venere? Zašto je došao na Zemlju?

Dolazak Valiant Thora

Valiant Thor je stigao na planetu Zemlju 15. marta 1957. Policajci koji su patrolirali područjem prvi su ga pronašli. Prvo su ugledali vanzemaljski brod koji se polako spustio u polje u blizini grada Aleksandrije u Virdžiniji. Onda je izišao visoki muškarac. Zaustavio se da sačeka dolazak policije. Vanzemaljac je zatražio od policajaca da dogovore sastanak sa američkim predsjednikom Dwightom Eisenhowerom. Policija je odmah kontaktirala svog nadređenog, koji je prenio zahtjev stranca Pentagonu.

Ubrzo su agenti Službe nacionalne bezbjednosti stigli na mjesto slijetanja vanzemaljskog broda. Odveli su čovjeka u Pentagon. Predstavio se kao Valiant Thor. Tog dana, vanzemaljac je ismijao cijeli sigurnosni sistem Pentagona. Lako ga je zaobišao, koristeći samo telekinezu. Thor je koristio telepatiju da komunicira sa komandantom američke mornarice. Zatim je predstavljen ministru odbrane Charlesu Wilsonu.

Valiant Thor, ili Val Thor, kako je takođe poznat, spominjan je nekoliko puta, zajedno sa njegovim navodnim bratom i sestrom. Na slici, Val Thor je u prvom planu, brat Donn i sestra Jill sjede pored njega.

Valiant Thor u Pentagonu

Valiant je rekao da je na planetu Zemlju doletio sa Venere na brodu “Viktor-1”. Kod kuće je bio član “Savjeta-12”. Predstavnici drugih svjetova često su mu se obraćali za pomoć. Pomagao je u pronalaženju rješenja za njihove probleme. Stoga su Thora ponekad slali u različite dijelove svemira, ali njegov glavni zadatak je održavanje reda u Mliječnom putu. Došao je na Zemlju kako bi se pozabavio problemom povećanja zaliha nuklearnog oružja, koje u slučaju rata može dovesti do katastrofe univerzalnih razmjera.

Osoblje Pentagona je na razne načine pokušavalo da od Thora sazna više informacija o vanzemaljskim civilizacijama, ali nisu uspjeli postići svoj cilj. Pokušali su Valiantu ubrizgati specijalnu supstancu koja je trebala da ga izvuče na površinu. Ali tokom injekcije igla je pukla. Nakon toga, Thor se jako naljutio. Rekao je da će se jako pokajati ako mu još neko drugi pokuša urditi sličan eksperiment. Nakon toga, vanzemaljac je nestao.

Sastanak sa predsjednikom

Thor je predsjedniku Eisenhoweru predao snimak obraćanja lidera Visokog vijeća. Nudili su Zemljanima pristup novim tehnologijama i pomoć u duhovnom razvoju u zamjenu za zaustavljanje proizvodnje nuklearnog oružja. Predsjednik nije mogao uvjeriti generale zadužene za odbranu da prestanu sa razvojem novog oružja.

Tada je predsjednik Thoru dodijelio poseban VIP status na period od 3 godine. Za to vrijeme mogao se sastajati i komunicirati s raznim visokopozicioniranim pojedincima kako bi spriječio nuklearni rat. Vjeruje se da je Valiant također bio uključen u nekoliko tajnih projekata, od kojih je jedan bio izgradnja podzemnih vojnih baza, uključujući Zonu 51.

Karakteristike stranca

Prema Dr. Strangeu, Thor je bio visok oko 180 cm i težak oko 85 kg. Koža mu je bila preplanula, a smeđa kosa lagano uvijena. Oči su mu bile smeđe. Nije bilo otisaka na prstima ili dlanovima vanzemaljaca. Thor nije imao pupak. Valiant je rekao da ima 490 godina. Tečno je govorio 100 jezika. Njegov IQ nivo bio je 1200 poena, što je stotine puta više od nivoa inteligencije prosječne osobe. Imao je sposobnost pojavljivanja i nestajanja po volji.

Thor je mogao rastaviti strukturu svog tijela na molekularnom nivou i sastaviti je na drugom mjestu. Spolja, vanzemaljac se nije mnogo razlikovao od ljudi, osim što je imao šest prstiju na rukama. Imao je i ogromno, ali lagano srce, a umjesto krvi, bakreni oksid.

Dokazi o prisustvu NLO-a

Postojanje vanzemaljskog broda u obliku torusa potvrđeno je snimkom koji je 1995. godine prikazao NLO istraživač Phil Schneider. Čak je i lično tvrdio da jeste sreo posetioca sa Venere koji je radio za američku vladu. Schneider je na svojim predavanjima pokazivao fotografije vanzemaljaca kako bi izgledao uvjerljivije. Čak su ga nazivali i “NLO svjedokom”. Ali, zapravo, vrlo malo ljudi je vjerovalo u Philove riječi. Slika koju je predstavio bila je iz 1943. godine, a Pentagon je za Valiant Thora saznao tek 1957. godine.

Osim toga, na snimku koji je 1958. procurio u medije, prikazan je sjedokosi muškarac koji ne liči na Thora. Ali Phil je uvjeravao svoju publiku da je dobro upoznat sa mnogim vladinim tajnim projektima. Rekao je da su američke vlasti 1954. godine potpisale “Sporazum iz Grenade” sa vanzemaljcima.

Phil je takođe znao da vlada ima poseban uređaj koji može izazvati zemljotres, a ta vanzemaljska bića su se spremala napasti Zemlju. Schneider je tvrdio da je on jedan od njih koji je uspio preživjeti pucnjavu sa vanzemaljcima.

Godinu dana nakon što je informacija objavljena u javnosti, naučnik je pronađen mrtav u svom stanu. Zvanični uzrok smrti je samoubistvo. Ali prema nekim izvorima, na Philovom tijelu pronađeni su tragovi mučenja. Prije smrti naučnika, 11 njegovih prijatelja umrlo je pod istim misterioznim okolnostima. Stoga su mnogi istraživači NLO-a sigurni da su Schneidera i njegove drugove eliminisale američke specijalne službe jer su previše znali i otvoreno pričali o tome.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti