KAŽU – NAJLJEPŠA KUĆA NA SVIJETU: Ima samo 40 kvadrata i sve što je potrebno za savršen život (VIDEO)

Marie France Roy je sama napravila kućicu prema svojim potrebama. Koristila je prirodne i reciklirane materijale kako bi sebi obezbjedila dom.

kucica8

Marie France Roy je mlada žena koja se profesionalno bavi snowboardingom. Odlučila je da za sebe i partnera napravi kućicu. Koristila je samo prirodne materijale kao što su slama, pijesak, glina, ali i reciklirane prozore, reciklirano drvo, polomljeno staklo i sve ono što je mogla da nađe na deponiji.

Ovim poduhvatom je znatno smanjila troškove izgradnje kuće, ali je pri tome pokazala kako mogu odlično da se iskoriste odbačene stvari.

Marie se trudi da njena mala kuća koristi energiju prirode i tako smanji zagađenja, i za sada joj to uspijeva.

Pošto je sama pravila kuću, mogla je da napravi i mnogo veći životni prostor, ali ova neobična žena kaže da je za udobnost sasvim dovoljno 40 kvadrata, koliko i ima njen dom.

Pored kuhinje i dnevnog boravka, koji su ujedno i ulaz u kuću, ova neobična stambena jedinica ima i kupatilo i spavaću sobu.

Jedna peć grije cijeli prostor, solarne ploče obezbjeđuju toplu vodu, a mnogobrojni prozori puštaju toliko svjetlosti u ovu kuću da se čini kao da živite napolju.

Marie kaže da je sretna, da  je imala mnogo sreće jer su joj prilikom gradnje kuće pomogli brat, otac i mnogobrojni prijatelji.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti