Kamera na DNU OKEANA snimila nešto BIZARNO! Stručnjaci ZBUNJENI! (VIDEO)

Naučnici nemaju pojma o čemu se radi!

creature

Kamera je na dnu Indijskog okeana uhvatila misteriozno stvorenje, za koje istraživači tvrde da je riječ o nikad prije dokumentovanoj vrsti!

Kako se tvrdi u saopštenju ekspedicije “Five Deeps”, video životinje koja nalikuje meduzi snimljen je iz mini podmornice na najdubljoj tački Javanske brazde u Indijskom okeanu, na dubini od 7.192 metra.

Dr Alan Jameson, glavni naučnik ekspedicije “Five Deeps” i predavač na Univerzitetu u Newcastleu ovim povodom je rekao:

– Ne vidimo često nešto tako nevjerovatno da nas ostavlja bez riječi. U ovom trenutku nismo u potpunosti sigurni o kojoj se vrsti radi, ali sve ćemo saznati u dogledno vrijeme.

On je za “CNN Travel” izjavio da je bio šokiran onim što je vidio na snimku:

– Izgleda potpuno nestvarno. Odjednom se pojavilo iz tame, a mi smo pomislili: – Bože, ovo je neka čudna vrsta plaštaša!

Naveo je kako plaštaši (podtip hordata, prim.prev.) obično žive pričvršćeni za morsko dno, ali tijelo ovog bića je lebdjelo iznad dna.

– Ova se životinja vjerovatno prilagodila uslovima u destruktivnoj sredini i pluta iznad morskog dna uz pomoć velikog dugačkog pipka.

Kako navodi ekspedicija, ovo je treći put da su uspješno doveli svoju podmornicu do nikad prije istraženog dna jednog od najvećih svjetskih okeana.

Naravno, nakon objave videa su se na Twitteru pojavile razne reakcije na ovo neobično stvorenje.

Jedni tvrde da je ovo jasan dokaz da vanzemaljci postoje, pa upoređuju ovo stvorenje sa onim iz filma “Ambis”.

Neke, pak, ovo stvorenje podsjeća na mješanca meduze i raže, a drugi smatraju da su okeani toliko neistraženi da ovakva nikad ranije viđena stvorenja, zapravo i nisu nikakva novost, pa da možemo očekivati još više ovakvih otkrića.

Cijeli video možete pogledati ovdje:

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti