Kako je nastala slika i gdje je danas beba sa omota “Nirvaninog” albuma (FOTO)

Album ‘Nevermind’ grupe Nirvana je prodat u 26 miliona primjeraka

Ono što je definitivno obilježilo život jedne bebe s početka 90-ih je ova fotografija koja se našla na omotu albuma ‘Nevermind’ grupe Nirvana. Beba u bazenu koja pliva prema novčanici od jednog dolara je postala jedna od najprepoznatljivijih slika 90-ih i često povezivana sa grunge muzičkom erom.

never1

Beba je Spencer Elden (24) koji je u vrijeme nastanka fotografije bio dio foto projekta na kojem je radio njegov otac koji je inače u to vrijeme radio i specijalne efekte za neke projekte u Hollywoodu. Otprilike, Spencera je otac jednostavno bacio u bazen, a drugi fotograf Kirk Weddle je sve to ovjekovječio. Mada to bacanje u vodu može zvučati strašno, njegov otac je pojasnio kako je Spencer u vodi bio samo nekoliko sekundi te da je sve odrađeno sa savršenim tajmingom.

never2

Spencer Elden je danas američki ulični umjetnik i student na koledžu za dizajn u kalifornijskom gradu Pasadena. U šali kaže kako danas ima osjećaj kako ga je cijeli svijet vidio nagog, aludirajući na broj prodatih primjeraka Nirvaninog albuma. Osim toga, nije moga odoljeti i da napravi i re-kreaciju ove stare slike.

RBM/JCELA

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti