KAKO ĆETE ZNATI DA LI JE ZAGRLJAJ ISKREN? Ništa jednostavnije …

Evo kako možete da zaključite da li neko uživa u zagrljaju ili jedva čeka da pobjegne …

hug

Ako volite da detaljno analizirate sve što ljudi rade kako biste li bili sigurni da im se zaista dopadate (a ko ne voli, zar ne?), rezultati novog istraživanja će vam pomoći da lakše protumačite emocije osobe za koju ste zainteresovani.

Njemački naučnici analizirali su više od 2.000 snimaka zagrljaja na aerodromu, na “dolascima” i “odlascima”, i poredili ih sa snimcima zagrljaja između osoba koje se ne poznaju.

Utvrdili su da zagrljaji koji imaju emocionalni naboj, oni recimo kad dočekate s puta nekoga koga mnogo volite, a niste ga vidjeli neko vrijeme, ili kad se opraštate od nekoga koga mnogo volite, a nećete ga vidjeti neko vrijeme, uglavnom dolaze s lijeve strane, dok strance grlimo “s desna”.

Zagrljaji “s lijeva” dolaze od srca, pokazalo je ovo istraživanje.

Ipak, ovdje postoji jedan izuzetak. Kada muškarci grle druge muškarce, veća je vjerovatnoća da će ih zagrliti s desne strane, a objašnjenje je vjerovatno prosta činjenica da je za muškarce ispoljavanje emocija prema drugim muškarcima gotovo uvijek praćeno malom dozom neprijatnosti.

Naučnici kažu da je stvar u tome što desna strana mozga kontroliše emocije i lijevu stranu tijela, što znači da nas snažna emocionalna reakcija vozi “u lijevo”, dok je zagrljaj koji nije izazvan emocijama manje spontan i prirodno skreće ka desnoj strani.

Važno je i da li vam osoba ide u zagrljaj, da li vam uzvraća zagrljaj li imate utisak da samo želi da vas skine s vrata? I najvažnije od svega – da li se vi dobro osjećate kad vas taj neko zagrli … To će vam sve reći.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti