KAD VAM SVE KRENE NIZBRDO: Stavite ovo u trpezariju i privući ćete novac u kuću!

Trpezarija je važan dio vašeg doma, i ako ona nije prostrana, to može usporiti energiju i da porodici “krene nizbrdo”. Međutim, Feng Shui ima “lijekove” za takve stvari.

trp

U Feng Shui praksi trpezarija predstavlja komunikaciju ukućana i porodične prihode. Idealan položaj za ovu prostoriju bio bi u centru doma i to tako da predstavlja nastavak dnevne sobe.

Trpezarija ne bi trebalo da bude spojena sa kuhinjom, ali ni previše udaljena od nje jer to izaziva svađe u porodici. Ako su ipak spojene, treba ih odvojiti paravanom ili harmonika vratima.

Trpezarija ne smije biti blizu ulaznih vrata jer u tom slučaju gosti koji dođu brzo pojedu hranu i odu. To simbolički predstavlja odliv finansija.

Ne treba imati puno prozora, jer to izaziva osjećaj nesigurnosti.

U trpezariji može biti više komada namještaja, važno je samo da chi energija ima nesmetan tok. Kako provjeriti da li nešto stoji na putu chi energiji?

Jednostavno, samo pokušajte da prođete kroz čitavu prostoriju, a da ne naiđete na prepreku … Ako vi uspijete, uspjeće i chi energija.

U trpezariji je najpoželjniji okrugli sto jer podstiče komunikaciju ukućana, ali ako to nije slučaj, na sto treba postaviti ovalnu posudu i napuniti je bombonama ili voćem i žitaricama. Posuda sa stolom predstavlja ravnotežu Neba i Zemlje, a njen sadržaj predstavlja bogatstvo.

Stolove sa staklenom i mermernom pločom treba izbjegavati jer donose probleme u poslu i finansijama.

Stolice treba da budu blago zaobljene, bez oštrih ivica. Domaćin(i) treba da sjede na stolicama sa kojih vide ulaz u prostoriju, ali da im iza leđa bude zid koji simbolički pruža potporu. Sve stolice treba da budu na savršenoj udaljenosti od zida, tako da svi mogu bez problema ustati od stola.

Boje u trpezariji treba da budu u zemljanim tonovima ako je ona u središtu doma ili u nijansi koja odgovara elementu sektora u kojoj se nalazi trepezarija.

Osvjetljenje i atmosfera treba da budu intimni, ali istovremeno trpezarija treba da daje osjećaj prostranosti. Kinezi vjeruju da skučena trpezarija daje i skučene porodične prihode.

Na zid iznad stola treba postaviti ogledalo u kojem se vidi odraz stola i hrane na njemu, jer to simbolički udvostručava bogatstvo porodice ( slično kao i ogledalo iznad šporeta u kuhinji). Takođe su izuzetno povoljne i slike voća, na primjer slika breskvi predstavlja prosperitet i dugovječnost, a narandže i ananasi finansijski uspjeh i posjete dobrih ljudi.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti