Jevreji u Hitlerovoj vojsci

U Hitlerovoj vojsci bilo je oko 100 hiljada jevrejskih vojnika, a 20 Jevreja nagrađeno je najvećim nacističkim vojnim odlikovanjem “viteški krst.“

U Hitlerovoj vojsci služili su Jevreji od kojih su dvojica imali činove feldmaršala.
Jedan od njih bio je feldmaršal Erhard Milch, zamjenik komandanta Luftwaffe, nacističke avijacije. Kad su Arijevci upitali Hermana Geringa da objasni zašto je Jevrej druga najvažnija osoba u Luftwaffeu, Gering je odgovorio:
“Ja odlučujem ko je Jevrej, a ko Arijevac.”
Hitler je lično proglasio Erharda Milcha Arijevcem i odlikovao za uspješno obavljeni napad na Norvešku 1940. godine.
Osim Erharda Milcha, u Hitlerovoj vojci bilo je još visoko rangiranih oficira jevrejskog porijekla.
Admiral Bernhard Rogge od Hitlera je dobio dokument o rasnoj čistoći i arijevskoj krvi. Odlikovan je viteškim krstom reda hrasta, viteškim krstom za hrabrost i krstom za hrabrost prvog reda.
General Helmut Wilberg jedan je od najodlikovanijih visokih oficira Luftwaffe. Hitler ga je proglasio Arijevcem 1935. godine. Odlikovan je najvišim redom viteza i krstom s mačevima prvog reda i više puta odlikovan za hrabrost.
General Johannes Zukertort dobio je lično od Hitlera pisani dokaz o čistoći njemačke i arijevske krvi.
I pukovnik Walter H. Hoelander dobio je od Hitlera pisani dokaz o čistoći njemačke i arijevske krvi.
Kapetan fregate Paul Ascher bio je prvi oficir na ratnom brodu Bizmark. Od Hitlera je dobio izjavu kako je čiste njemačke i arijevske krvi, te odlikovan viteškim krstom za hrabrost prve i druge klase.
U Hitlerovoj vojci bilo je 15 generala, dva štabna generala, osam generalpukovnika i pet generalmajora Jevreja. Istoričari, koji se bave ovom temom, zaključili kako su ove osobe bile “mješanci”. Međutim, u nacističkom Nirnberškom zakonu iz 1935. jasno se kaže kako za mješance nema mjesta u Hitlerovoj vojsci.
Hitler je većinu visokih oficira s “nečistom jevrejskom krvlju” germanizovao, odnosno kancelarskim dekretom učinio Arijevcima. U Hitlerovoj vojsci bilo je više od 100.000 mješanaca. Jevreji su bili pripadnici zloglasne policije varšavskog geta takozvane “Ordnungdienst”, služeći kao čuvari u konclogorima u takozvanim “kapo” odredima. U nekim logorima Jevreji su činili najstrašnije zločine.
Najmanje 60.000 njemačkih vojnika imali su bar jednog roditelja Jevreja, a 90.000 barem jednog djeda ili baku Jevreja.
Kao što svi u njemačkim uniformama nisu bili nacisti, ni svaki Jevrej u nacističkoj Njemačkoj nije bio proganjan.
Izvor: facebook.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti