Jednostavni test sa kašikom otkrit će vam jeste li hronično neispavani

Kašike u ruke, dragi naši.

Uz ovaj užurbani tempo, kojim živimo i radimo, hronična iscrpljenost i umor nisu ništa čudno. Naprotiv, ovo su bolesti modernog doba, a vjerujemo kako sami sebe često nađete u takvom rasulu.

Problem je u tome što se naše tijelo s vremenom navikava na takvu situaciju pa ni vi više niste sigurni jeste li umorni ili ste hronično neispavani.

No, srećom, postoji jedan vrlo jednostavni trik sa kašikom, koji će vam otkriti odgovor na ovo pitanje. Osim kašike, trebat će vam i lonac, koji ćete staviti na noćni ormarić.

Sve što trebate napraviti jest uzeti poslijepodnevnu stanku, leći u krevet, uzeti kašiku u ruku te ju držati tačno iznad lonca. Zapišite vrijeme, kada ste to učinili, a zatim zatvorite oči i pokušajte zaspati. Kada zaspete, mišići će se opustiti, a logično, kašika će vam ispasti iz ruke na lonac, što će proizvesti prilično glasnu buku i probuditi vas.

Znamo kako to zvuči, no sjetite se da je ove informacije važno znati, jer se radi o vašem zdravlju.

Ako ste se probudili u roku od 5 minuta, to se zove hronična neispavanost. 10 minuta otkriva kako situacija nije jako loša, no uvijek bi mogla biti bolja, dok je 15 plus minuta znak da spavate sasvim dovoljno.

I naravno – naspavajte se večeras, radna sedmica je tek počela.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti