“Jedan lajk na Facebooku koštao me je više od 40.000 eura …”

Claire Alcantara (46) nije ni slutila gdje će je jedan ‘lajk’ koji je ostavljen na njenom Facebooku i poznanstvo sa 12 godina mlađim muškarcem odvesti.

claire2

Kako je priznala, ignorisala je upozorenja svoje tri kćerke da se ne upušta u romansu sa studentom Franklinom i ispostavilo se da su bile u pravu. Sada je ostala zarobljena u Dominikanskoj Republici i bez svoje ušteđevine, odnosno nešto više od 40.000 eura.

Kako je ispričala, počeli su da se dopisuju 2013. godine na Facebooku.

– Bio je zgodan, imao je savršeno tijelo. Svakoga dana smo se čuli preko Skypea, ja sam tek bila izašla iz groznog razvoda i bila sam uzbuđena – ispričala je ona. Nakon šest mjeseci, aplicirali su da Franklin dobije turističku vizu, ali je odbijen.

Zato je ona otišla kod njega i počela da troši novac na renoviranje njegove porodične kuće, a potom su odlučili da se vjenčaju.

Htjela je na sve načine da ga dovede u Englesku, ali joj to nije polazilo za rukom, pa je čak aplicirala i za irski pasoš, nakon čega je uspio da dođe.

2014. godine uselila ga je u svoju kuću, a u Dominikanskoj Republici otvorila račun preko koga je finansirala izgradnju sprata na Franklinovoj rodnoj kući. Uskoro je potrošila više od 15.000 eura na to, a onda je i svom novom mužu kupila džip vrijedniji od 10.000 eura i nastavila da uplaćuje novac na račun.

Uskoro joj je stiglo obavještenje da je račun koji je otvorila važi samo na njegovo ime, a kada ga je pitala o čemu je riječ, rekao je da je greška. Nedugo potom, rekao joj je da ide da radi na tri mjeseca, ali se to ubrzo pretvorilo u šest.

– U decembru 2018. godine sam otkrila da živi u Engleskoj sa drugom ženom – rekla je ona.

Nakon toga su se razveli, a ona je ostala očajna u Dominikanskoj Republici.

– Sada radim loše plaćen posao i ne mogu da odem kući. Ostala sam ovdje, i ne znam šta da radim – ispričala je ona.

Njen bivši muž kasnije je ispričao da nije tačno da je ona potrošila toliko novca na njega, kao i da više nije sa novom djevojkom jer ga je ostavila nakon što ju je Claire zvala.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti