JAPANSKA DIJETA traje od 7 do 12 dana: Skida i najveći stomak, prži salo, ubrzava metabolizam!

Njeno osnovno pravilo je da za doručak jedete bananu uz čašu, dvije mlake vode

japanese1

Ostali obroci vam trebaju biti lagani, manji i češći, a neka posebno stroga pravila za ostatak ishrane u danu ne postoje.

Dozvoljeno je da povremeno popijete nezaslađeni čaj ili kafu, ali preporučuje se da ih izbjegavate tokom držanja dijete.

Alkohol

Jako je bitno da izbacite alkohol iz konzumacije.

Slatkiši

Možda ne možete odoljeti slatkišima, pojedite malo crne čokolade, najkasnije do 15 sati, a ako volite slane grickalice, pripremite kokice s minimalno ulja i soli.

Večera

Pojedite posljednji obrok oko 20 sati, iako bi bilo idealno da ne jedete poslije 18 sati.

Vjerujte da ćete sa ovim brzo izgubiti višak kilograma koji imate. Zaboravite na bilo kakve preparate, ovako ćete prirodnim putem uspjeti. Nećete imati nikakvih problema s tim.

Japanska metoda podrazumijeva da imate i koliko toliko aktivnosti, da šetate, da se pokušate fizički aktivirati. Uvedite sebi šetnju od nekih sat vremena, umjereno hodanje vam može pomoći.

Jako je važno da izbacite i nezdrav način ishrane, i da pazite na unos kalorija.

Japanci su relativno nedavno počeli piti kafu, ali zeleni čaj u njihovoj kulturi je izuzetno cijenjen. Njihova kuhinja je niskokalorična, ali je bogata vlaknima, bjelančevinama i biljnim mastima, kao i vitaminima A, D, E, B i C. Međutim, plan dijete ne temelji se na japanskim kulinarskim specijalitetima, nego na voću i povrću (osim banana, tu su smokve i grožđe), te siru, ribi i mesu.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti