Izumljena sijalica koja traje 25 godina

Kompanija Plumen je proizvela LED Edison WattNott sijalicu za koju tvrdi da traje čak 25 godina.

WattNott sijalice su bazirane na klasičnim Edison sijalicama, koje imaju zamršene niti i emituju blago žuto svjetlo. Kako bi poboljšao dizajn, Plumen je dodao fleksibilne LED niti, koje omogućavaju sijalici da traje 25 godina.

sij2


“Kada smo vidjeli mogućnosti LED tehnologije, bilo nam je jasno da je moramo koristiti. Proizvodnja je jeftina, a sijalice zadovoljavaju naše standarde za performanse i štedljivost”, izjavio je jedan od direktora kompanije Plumen Nicolas Roope.

WattNott ponuda sijalica uključuje sedam različitih modela, a svaki je dostupan u dvije različite boje stakla. Sve sijalice je moguće prigušiti.

Zbog upotrebe LED tehnologije, kompanija vjeruje da sijalica koristi do 80 posto manje energije od običnih sijalica.

Kompanija Plumen je osnovana 2010. godine, a već je razvila alternative standardnim izvorima svjetlosti. Među njima je LED sijalica sa zlatnom sjenom, koja izgleda mnogo ljepše.

Dosad je Plumen prodao više od pola miliona svojih sijalica Plumen 001 i Plumen 002, prva je dizajnirana u saradnji sa Samuelom Wilkinsonom, a druga sa Bertrandom Clercom.

Kompanija je osvojila nagradu za Najbolji dizajn godine, koja joj je dodijeljena za sijalicu Plumen 001 još 2011. godine.

Izvor: klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti