Izjava naučnika: “Pored američke nuklearne podmornice ‘prozujao podvodni objekt’ koji je putovao ‘brže od brzine zvuka’ …”

Naučnik koji je kasnih 1990-ih obavljao povjerljivi rad na nuklearnoj podmornici USS Hampton kaže da je pored podmornice ‘prozujao’ neidentifikovani objekt koji je pod vodom putovao brže od brzine zvuka.

U intervjuu na YouTubeu s istraživačem NLO-a Chrisom Letom, naučnik Bob McGwier rekao je da je podmornica “jurila duboko i brzo” kada je pokraj nje krajnje velikom brzinom prošao neki objekt. Prema McGwieru, susret je potvrdio član posade koji je bio šokiran brzinom neidentifikovanog potopljenog objekta (USO).

“Bili smo u putu i odjednom čujem zvuk. Stvarno je čudno jer je jasno da je ono što se događa nešto što je fijuknulo pored nas i kreće se tako brzo da jednostavno ne mogu vjerovati”, rekao je McGwier i dodao: “Ova stvar je proletila pokraj nas kao da stojimo u mjestu.

“Osoba s znanjem o sistemima na brodu je izjavila da ‘ova prokleta stvar ide brže od brzine zvuka pod vodom – ali to je brže od brzine zvuka u zraku’,” nastavio je.

USS Hampton • Sjeverni pol • 9. april, 2004.

Prema McGwieru, posada to “nije htjela prijaviti, nije htjela nikome reći, nije htjela stvarati probleme”.

Zvuk se kreće brzinom od 1.480 metara u sekundi u vodi (3.355 milja na sat) naspram 331 metara u sekundi u zraku.

 

Možda je to bio tzv. ‘Tic Tac’ NLO, koji je viđen kako izranja iz okeana velikom brzinom.

Izvor: hr.sott.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti