Istraživanje koje dokazuje da kanabis bezbjedno ubija ćelije raka, sakriveno još 1974. godine …

Nakon nekoliko pokušaja da se preko sudskog sistema dozvoli ulje kanabisa, uz mnoga svjedočenja onih kojima je ono pomoglo, zastupnik kanabisa Rick Simpson je shvatio ovu značajnu surovu realnost – “Industrija raka ne želi lijek za rak”.

Od tada, Rick se sklonio iz Kanade i otišao u Amsterdam u Holandiju. Sada obilazi svijet prenoseći čuda liječenja kanabisom kome god da je voljan da sluša.

Trenutno dvije velike bolnice u Izraelu obavljaju uspješne kliničke studije i tretmane na ljudima sa kanabisom po pitanju nekoliko bolesti, što finansira izraelska vlada.

Rick Simpson je dobio povoljniju objektivnu medijsku pokrivenost u Kanadi kada je pokušao da svima skrene pažnju na liječenje raka kanabisom 1999. godine. Uzgred, on nije pokušavao da “unovči” bilo koji patent.

Svaka čast dr Sanjaju Gupta sa CNN-a, za to što je napravio javni preokret sa svog prethodnog stava protiv kanabisa, dok pokriva liječenje kanabisom među ekstremno epileptičnom djecom.

Očigledno, kanabis je efikasan i bezbjedan. On indukuje apoptozu u ćelijama raka. Apoptoza je celularno programirana smrt ćelija (PCD), izumiranje dijela normalnih ćelija i zamjena iz novih ćelija.

Ali ćelije raka ne rade aptozu. One samo nastavljaju dalje i šire se. Kanabinoidi takođe suzbijaju angiogene, koje tumori koriste za razvoj krvnih sudova koji njihov metabolizam snabdjevaju glukozom.

Upozorenja o kanabisu: Pušenje je najmanje efikasno pri liječenju. Korištenje isparivača je bolje. Konzumiranje ulja kanabisa ili paste je najbolji pristup. Ali – ignorisanje promjena načina života i ishrane može preokrenuti ono što je postignuto kod svih alternativnih liječenja raka.

Postoji primjer bebe koja je izliječena od tumora na mozgu bez podvrgavanja okrutnosti hirurgije ili zračenja. Umjesto toga, dato joj je ulje kanabisa preko njene cucle. Beba ja potpuno izliječena u roku od osam mjeseci.

Nakon dva mjeseca nadgledanog napretka, pedijatrijski onkolog koji je dao dijagnozu, otkazao je sve buduće tretmane koji bi uzrokovali više štete, nazivajući je čudesnom bebom.

Izvor: webtribune.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti