ISTRAŽIVAČ ‘OBLASTI 51’ NA UDARU FBI AGENATA: Zaplijenili mu kompjutere i opremu – čemu ova racija ako tamo nema vanzemaljskog NLO?!

‘Oblast 51’ je vojna baza smještena u južnom dijelu zapadne Nevade (SAD), 130 km sjeverozapadno od Las Vegasa. Velika tajnost cijelog područja, čije je postojanje dugo negirala i američka vlada, dovela je do učestalih teorija od kojih je glavna ona o NLO-u skrivenom u bazi.

Joerg Arnu američki istraživač amater gostovao je u brojnim dokumentarnim filmovima i TV emisijama govoreći o ‘Oblasti 51’.

Početkom mjeseca Arnu se našao na udaru racije FBI. Agenti su upali u njegove dvije kuće u Las Vegasu i Rachelu i zaplijenili  kompjutere, kamere i memorijske kartice.

Incident je bio predmet mnogih nagađanja sve dok sam Arnu nije objavio na svojoj web stranici informaciju o tome što se dogodilo.

“Prošlog četvrtka (3. novembra) vrlo rano ujutro u moje kuće u Rachelu i Las Vegasu upao je kombinovani tim FBI-a i AF OSI-ja (“Air Force Office of Special Investigations”).

Zaplijenjeni su svi moji laptopi, telefoni, memorijske kartice, kamere, dron i drugi predmeti. Na svakoj lokaciji bilo je najmanje 15-20 agenata koji su preturali po našim stvarima.

Nepotrebno je reći da je to bio spektakl za znatiželjne komšije. Tokom ove racije sam izgubio sve svoje podatke, medicinske dosijee, finansijske i poreske podatke, lozinke, sve.

Koliko mi je poznato, nisam prekršio zakon. Nalozi za pretragu nisu baš precizni, ali su fotografije iz vazduha ‘Oblasti 51’ i drugih instalacija spomenuli više puta. Stoga sam ih za sada skinuo kako bih ublažio situaciju”, opisuje situaciju Arnu.

On je poznat po svojim opsežnim istraživanjima ‘Oblasti 51’. Radio je na nekoliko produkcija uključujući dokumentarni film o NLO “Put u Rachel” kao i serijale “Teorije zavjere s Jessejem Venturom” i “Drevni vanzemaljci”.

Ostaje nejasno šta su agenti FBI tačno tražili, ali nije nerazumno pretpostaviti da je Arnu možda malo ‘preduboko’ kopao tokom svog istraživanja ‘Oblasti 51’.

FBI odbija da komentariše slučaj, za sada.

Izvor: urbancube.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti