Hrvatska zanijemila od prizora: More iznenada pobijelilo, niko ne zna razlog, a užasno SMRDI!

Sinoć su stanovnici Zadra bili zadivljeni neobičnom scenom. Naime, more u uvali Jazina doslovno je eksplodiralo i niko ne zna razlog za to.

pjena1

Nešto poput bijele pjene prekrivalo je površinu mora, a širio se neugodan miris, kažu svjedoci. O tom događaju niko nije govorio, pa su građani počeli sami nagađati ​​šta bi moglo biti. Tako, s jedne strane, mještani tvrde da je moguće da je filter u pročišćivaču otpadnih voda popustio.

S druge strane, neki misle da je kiša ispirala horizontalnu signalizaciju na ulici koja je upravo uređena, a treći kažu da je to pjena za gašenje požara.

Vinko Radovčić fotografisao je ovu scenu i objavio na svom Facebook profilu.

Priroda je riješila problem okoliša

Bijela masa koja je u četvrtak naveče pokrila površinu mora u zadarskom zaljevu Jazina, samo nekoliko metara od obale, činila se kao potencijalno veća ekološka katastrofa. Ali priroda je na kraju riješila ovaj problem sama.

pjena2

Pripadnici Stožera onečišćenja mora, odmah nakon poziva, došli su na teren u Lučkoj upravi Zvornik i ubrzo otkrili da je riječ o pjeskovitoj masi organskog porijekla.

  • U pitanju je vapno koje je dospjelo u more kroz drenažnu rupu u zgradi Peglitz, a zatim je izbačeno iz luke na jug. Vidim da pitaju ljude na društvenim mrežama koliko je more zagađeno, ali zapravo nema zagađenja. Sinoć je sve prilično loše izgledalo, ali znali smo o čemu se radi, čim se ta masa osjetila, što se skupilo na površini – kaže predsjednik Stožera Alen Rukavina.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti