Hrvatica i Srbin su se sreli u Pragu pa izumili OVU stvar: Sad cijeli svijet traži njihov proizvod! (FOTO)

Zagrepčanka Ivana Preiss i Beograđanin Filip Vasić koji žive i rade u Pragu osmislili su i napravili prvu klupu za dojenje na svijetu koju su nazvali “Heer”.

doj1

Nedavno su je prvi put predstavili javnosti, i to na sajmu dizajna u Londonu, a već imaju 135 zahtjeva za klupu u raznim gradovima Evrope.

Ovaj njihov proizvod na kojem su radili četiri godine, rekla je Ivana, tek je prvi u nizu, dodajući da imaju koncept i za još tri.

Objašnjava da već skoro 15 godina žive u Pragu gdje su radili u raznim digitalnim i reklamnim agencijama, Filip kao copywriter i kreativni direktor, a ona kao dizajner i dizajn direktor.

 Kad smo shvatili da puno stvari možemo bolje od agencija u kojima smo radili i da želimo tržištu ponuditi nešto novo, osnovali smo svoj butik studio ’52hours’ koji je zaslužan za ideju i koncept dizajn, prodakt dizajn i brend strategiju, istraživanje i plasman brenda Heer – prve klupe za dojenje. Industrijski dizajn potpisuje Nikola Knežević, nagrađivani industrijski dizajner iz Beograda – rekla je Ivana Preiss.

Kako navodi, “52hours” se inače u Pragu bavi dizajnom i razvojem proizvoda i usluga i trenutno radi i na globalnom projektu digitalne transformacije CEMEX-a.

– Naš prvi klijent bila je najveća češka banka kojoj smo pristupili na način koji ne bi bio moguć kod nas: nas dvoje stranaca iz bivše Jugoslavije napravilo je koncept, nazvalo glavne direktore banke, ovi su se zainteresovali, ponudili nam sastanak i kupili projekt – objašnjava ona.

Kada su sličnu stvar htjeli da naprave u Zagrebu, prijatelj joj je, kako kaže, savjetovao da to ne radi, jer se u Hrvatskoj te stvari rade drugačije.

– Naime, treba ti neko ko će te predstaviti onome do kog želiš da dođeš, a i treba da iza sebe imaš zaleđe velike agencije, itd. – navela je Ivana.

Oni koji se bave tehnologijom, dizajnom, marketingom, mogu u Češkoj da nađu dobro plaćen posao bez problema, kaže ona i dodaje da je u Pragu nezaposlenost manja od dva posto, a u Češkoj ispod tri posto.

Ističe da se Česi neprestano trude da suzbiju birokratski aparat i da je tamo vrlo jednostavno otvoriti i zatvoriti firmu. Zato se, kaže, u posljednjih nekoliko godina pojavio velik broj novih agencija i startup-a.

Govoreći o svom izumu – klupi za dojenje – Ivana kaže da žele da stvore brend koji će nuditi urbana rješenja za mame i tate, kao i pametan namještaj.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti