Ključ univerzuma – 3, 6, 9: Zašto je Nikola Tesla bio opsjednut piramidama?

Nikola Tesla je vjerovao da piramide služe višoj svrsi i istraživao ih je cijeloga života. Šta ga je toliko privlačilo u vezi s piramidama?

tesla7

Bez izuma Nikole Tesle svijet bi danas bio nezamislivo mjesto. Tesla je zaslužan za ključne ideje zbog kojih imamo pametne telefone, Wi-Fi, električni sistem i još mnogo toga … Pored ideja koje je Tesla realizovao i patentirao, imao je i mnoge druge profesije u različitim oblastima istraživanja, od kojih su neke bile prilično ezoterične.

Jedna od najneobičnijih bila je njegova preokupacija egipatskim piramidama, nekim od najtajanstvenijih i najveličanstvenijih građevina čovječanstva. Tesla se pitao da li su piramide veliki predajnici energije – i ta se misao poklopila s njegovim projektom bežičnog prenosa energije. Tesla je 1905. godine u SAD podnio patent pod nazivom “Umjetnost prenošenja električne energije prirodnim medijima”, u kojem su zacrtani projekti za seriju generatora širom svijeta koji bi se priključili jonosferi za prikupljanje energije. Samu Zemlju, sa njena dva pola, posmatrao je kao džinovski električni generator neograničene energije.

Dizajn u obliku trougla postao je poznat i kao Teslina elektromagnetna piramida. Presudni su oblik i položaj egipatskih piramida. Tesla je izgradio toranj poznat pod nazivom Teslina eksperimentalna stanica u Colorado Springsu, kao i Teslin toranj na istočnoj obali, za koji je želio da iskoristi energetsko polje Zemlje.

Lokacije su odabrane prema istim zakonima po kojima su izgrađene piramide u Gizi. Dizajn je bio namijenjen bežičnom prenosu energije.

Ključ univerzuma: 3, 6, 9

Drugi aspekt Teslinog razmišljanja povezan je sa numerologijom. Tesla je, prema mnogim izvještajima, bio neobičan pojedinac, sa opsesivnim osobinama. Jedna takva opsesija bili su brojevi 3, 6 i 9, za koje je vejrovao da su ključ univerzuma. Vozio bi se oko zgrade 3 puta prije nego što bi ušao ili odsjeo u hotelima sa brojevima djeljivima sa 3. Donosio je odluke u grupama od 3 osobe.

Neki vjeruju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana sa njegovom sklonošću piramidalnim formama i njegovim vjerovanjem da postoji osnovni matematički zakon i promjeri koji su dio univerzalnog matematičkog jezika.

Misterija gradnje piramida do danas nije otkrivena. Razlog podizanja piramida podsticao je različite teorije, od kojih su najintrigantnije teze da piramide mogu stvarati energiju ili čak biti kod drevnih civilizacija.

Izvor: b92.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti