Hrana koju možete stalno jesti: Ove namirnice imaju smiješno malo kalorija!

Brojanje kalorija sa stalnim pogledom na vagu, naporno je, dosadno i – nepotrebno. Da biste se toga riješili, nudio vam popis niskokaloričnih namirnica, tako da budete sretni kako ste kvalitetno, a nekalorično jeli.

namirnice1

Moramo biti realni – sva hrana je neki energetski unos u tijelo. Nema namirnice s nula kalorija, ali moramo zapamtiti i da kalorije nisu same po sebi loše – daju energiju bez koje ne bismo mogli živjeti. Jedinu razliku koju one čine jest da neke vrste hrane možemo jesti u velikim količinama, upravo zbog malo kalorija, a onu drugu i ne. Osim ako se baš želimo udebljati.

Kalorije je popularno dijeliti na dobre i loše. Ove posljednje su iz hrane iz koje ne dobivamo ništa korisno poput vitamina, vlakana… osim kalorija (šećer npr.). A hranu možemo dijeliti i na onu koju je zbog kalorijskog unosa bolje jesti tokom dana, a izbjegavati navečer i obrnuto.

Skidanje kilograma nužno je vezano uz nekakvu dozu odricanja: smanjujemo unos hrane ili unosimo onu s manje kalorija. Ako vježbate i pazite na unos proteina, ugljikohidrata i masti, možeš unijeti i količinski više hrane, ali onaj tip koji vam odgovara i pomno je izabran. Najbolje ćete procijeniti šta da jedete odte li do nutricionista ili ako osluškujete svoje tijelo i vodite dnevnik o tome šta jedete. Naravno da osnovno raspoznavanje namirnica prema kalorijama nije naodmet.

Na kraju, praktično je imati pokoju niskokaloričnu namirnicu pri ruci kada ogladniš, pa ćemo vas upoznati s hranom koja ima smiješno malo kalorija i još je superzdrava!

Brokula
31 kalorija na 200 grama

Šparoge
27 kalorija na 200 grama

Grejp
39 kalorija po jednom grejpu

Rukola
Četiri kalorije na 200 grama

Kupus
22 kalorija na 200 grama

Klice
38 kalorija na 200 grama

Zelena salata
Pet kalorija na 200 grama

Cvekla
37 kalorija na 100 grama

Gljive
15 kalorija na 200 grama

Paradajz
22 kalorije u jednoj rajčici srednje veličine

Karfiol
27 kalorija u 100 grama

Repa
36 kalorija na 200 grama

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti