Foto projekat “365 dana”: Ljepota svakodnevnog života

Ginger Unzueta je supruga, mama troje prekrasne djece i fotograf. Ona je i tvorac Projekta radosti, kolekcije od 365 fotografija njezine porodice, trenutaka koje će uvijek pamtiti, na koje će se uvijek osvrtati. Dani su to puni zbrke, haosa i suza, ali i dani smijeha, zagrljaja i poljubaca.


mix1


“Od kada pamtim fotografiram svoju djecu, gotovo svakodnevno. Volim dokumentovati svakodnevnu ljepotu života,” kaže Unzueta na svojoj web stranici. To mi pomaže da malo usporim, da svakodnevno iznova pogledam našu kuću, da vidim mnoge darove i radosti (koje često previđam) i da na tome budem zahvalna.”

Ovaj projekat me je naučio da odustanem od savršenstva; ne samo u mojim fotografijima, nego i u mom životu. Konstantno se podsjećam na ljepotu nesavršenstva“, piše ona. Shvatam da što više smanjujem moja očekivanja od sebe, od svakog dana i drugih osoba, sve se življe osjećam.”

Ona svaki dan napravi jednu fotografiju i objavljuje je na svom blogu. Smatra da svaki trenutak ma koliko on bio mali ima svoju svrhu koju mi ne možemo baš uvijek vidjeti.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti