Mladi Australac planira popiti kafu sa svakim od svojih 1000 facebook prijatelja

U današnje vrijeme, skloniji smo započneti razgovor s nekim koga lično ne poznajemo putem društvenih medija, nego sa osobom koja do nas sjedi u autobusu ili tramvaju.

Australski student Matt Kulesza želi oživjeti dobri stari način upoznavanja s pravim, živim ljudskim bićem. On je zato sebi postavio zadatak da se u iduće 3 godine sretne i pojedinačno popije kafu sa svakim od svojih 1000 prijatelja na Facebooku.

Svoj projekat je nazvao 1000+ kafa. Započeo ga je u septembru, a sve sa željom da facebook stavi iza druženja i upoznavanja osoba u stvarnom životu.

Do sada se Kulesza već upoznao i popio kafu sa 26 “prijatelja“. Hronike ovih susreta objavljuje na svojim Facebook i Tumblr profilima. On koristi fotografije i sažetke njihovih razgovora, kao i opise onoga što su pili ili jeli želeći da  u potpunosti dočara svaki sastanak.

Planira se sastajati s 5 osoba svake sedmice u naredne tri godine dok ne ispuni svoj cilj od 1000 osoba. Sve ovo ne vidi kao posao, već kao zabavu. Kaže da prije svega voli piti kafu s ljudima.

Svaki sastanak pruža sliku o njegovom prijatelju. Razgovori uz kafu ne teku “tek tako” i bez teme. Kulesza kaže da nema teme o kojoj se ne razgovora. O politici, pop kulturi, pa čak i tarot kartama se razgovara s jednakim entuzijazmom.

Na kraju kaže da ga čudi kako u školi, svako sjedi čekajući profesora da započne čas i pri tome bezumno zuri u svoj telefon. Niko više ne razgovara sa oko ljudima oko sebe. Njegov projekat 1000+ kafabi trebao poslužiti kao poziv na buđenje svih onih čiji je život bez ljudskog dodira i veze koju donosimo druženjem u stvarnom životu.

matt

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti