DOSLOVNO JE IŠČUPALI IZ ZIDA: Lopovi upali u britansku palaču sa dva kamiona i odnijeli WC ŠKOLJKU vrijednu 5 miliona dolara!

Lopovi su ukrali potpuno funkcionalnu WC školjku napravljenu od 18-karatnog zlata iz britanske palače Blenheim, gdje je bila izložena kao umjetničko djelo.

wc1

WC školjka vrijedna više od pet miliona dolara, bila je dio izložbe djela italijanskog konceptualnog umjetnika Maurizija Cattelana koja je otvorena prije dva dana u veličanstvenoj palači oko 100 kilometara zapadno od Londona.

Posjetioci je mogli koristiti

WC školjka nazvana “Amerika”, ranije je izložena u improvizovanom toaletu u njujorškom muzeju Guggenheim gdje ju je više od 100.000 posjetilaca moglo koristiti.

Lopovi s dva vozila provalili u palaču, rodno mjesto slavnog britanskog premijera iz vremena Drugog svjetskog rata Winstona Churchilla i ukrali je nešto prije 17 sati.

Iščupali je iz zida 

S obzirom na to da je školjka bila povezana s cijevima u zgradi, to je prouzrokovalo značajnu štetu i poplavu. Policija je otkrila kako je uhapsila jednog 66-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je umiješan u krađu, ali da umjetničko djelo još nije pronađeno.

Izvor: 100posto.jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti