DIVOVSKA HUMANOIDNA STVORENJA ANTARKTIKE: “Mislili smo da je podmornica, no onda smo se približili …” (VIDEO)

U ledenim vodama Antarktika navodno živi jedno od najmisterioznijih bića na svijetu, tako barem pričaju moreplovci

humanoid1

Ako je vjerovati svjedocima, bijelo, humanoidno stvorenje koje može narasti i do 30 metara živi u vodama uz Antarktiku. Niko sa sigurnošću ne zna šta su, ali mnogi su vidjeli divovsko stvorenje s glavom nalik ljudskoj i dugim rukama koje pruža kako izlazi iz dubina okeana.

Neobično stvorenje kod Antarktika prve su vidjele posade japanskih kitolovaca 60-ih godina prošlog stoljeća. Jedan svjedok priča kako su izdaleka vidjeli nešto što im je izgledalo kao podmornica, no kada su se približili postalo im je jasno da nije u pitanju nikakva ljudska tvorevina, no nisu je uspjeli bolje osmotriti jer je stvorenje brzo zaronilo i nestalo u dubinama.

I kasnije su posade brodova koji su plovili blizu Antarktika vidjeli neobična stvorenja. Mornari su ih opisivali kako su ljudskog oblika i potpuno bijeli. Neki su tvrdili kako su imali duge ruke i noge, dok su prema nekim svjedočanstvima imali i pet prstiju, pa su misteriozna stvorenja u Japanu prozvali Ningen, odnosno čovjek. Drugi su govorili kako imaju peraje poput sirena, a treći kako imaju krakove. No svi se slažu kako su divovskih proporcija od 20 do 30 metara te kako imaju oči i usta.

Dokazi oko postojanja ovog stvorenja ne postoje, a fotografije su prilično šture. S jedne strane, većina ljudi je vidjela Ningena tokom noći pa su i fotografije slabije. Skeptici, naravno, tvrde kako su u pitanju samo sante leda ili kitovi, no teoretičari zavjere imaju svoje viđenje problema. Oni tvrde da japanska vlada ne želi da se o Ningenu pročuje kako ne bi privukli istraživače kod ruta kojima oni love kitove.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti