NEZAPAMĆENO LUDILO: Ubio je TRI ČLANA SVOJE PORODICE, popio kafu i zatim izvršio SAMOUBISTVO

Trostruki ubica Čedomir Keran (62) iz Sukošana kod Zadra ubio se u svom polju na predjelu Sv. Martina tzv. kombinovanim samoubistvom

ubi1

Oko vrata je stavio omču zavezanu za stablo, a zatim je pucao u sebe iz ilegalnog oružja, najvjerovatnije poluautomatske puške.

Ovome je prethodio stravičan zločin. Čedomir je u kuću svoje sestre došao u nedelju ujutro oko 7 sati. Vrata mu je otvorila sestra Zvjezdana (64) i nju je odmah na ulazu zatukao tupim predmetom. Potom je na spratu kuće ubio sestrinog sina (37) i na kraju sestrinu svekrvu (81) dok su još bili u svojim krevetima. Nakon toga je mirno izašao iz kuće, rekao susjedima šta je napravio, sjeo na motor i uputio se na svoje imanje u sukošanskom polju, gdje ga je oko 15 sati pronašla policija.

Čedomir je iza sebe ostavio oproštajno pismo u kojem se obraća svojoj porodici, ali nije poznato navodi li i razloge zbog kojih je počinio ovaj zločin, nezapamćen na zadarskom području. Sve to upućuje na zaključak da je Čedomir svoj krvavi pohod detaljno isplanirao.

Rezultati obdukcije žrtava trebalo bi da budu poznati uskoro.

Policija je ranije danas objavila tok događaja. Dojavu je primila nešto prije 13 sati, dakle nekoliko sati nakon ubistva.

ubi2

– Juče, 6. januara nešto prije 13 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave zadarske primio je dojavu da se u porodičnoj kući u Sukošanu nalazi tijelo mrtve žene.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja u kući su pronađena tri mrtva tela s tragovima nasilne smrti, i to muškarca u dobi od 37 godina i dvije žene u dobi od 64 i 81 godine.

Policijski službenici na mjestu događaja su proveli prvi dio očevida koji se nastavlja danas.

Potom su nešto prije 15 sati u polju iznad Sukošana, policijski službenici Policijske uprave zadarske pronašli mrtvo tijelo muškarca u dobi od 61 godinu. Nakon sporvedenog uviđaja i kriminalističkog istraživanja osnovano se sumnja da je navedeni 61-godišnjak počinio opisana kaznena djela teškog ubistva, kao i da je tokom dana počinio samoubistvo.

– U saradnji s nadležnim državnim tužilaštvom, policija sprovodi dalje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za navedeni događaj – objavila je policija.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti