DIRLJIVO: Balaševićeva žena otkrila kako je NASTALA pjesma “Provincijalka”

Najljepše pjesme nastale su upravo iz iskrenih ljubavnih priča, kakva je i njihova.

Nije tajna da je Đorđe Balašević mnoge stihove posvetio upravo svojoj supruzi Oliveri, ali možda je najdirljivija “Provincijalka”.

Sjećanje na sobu 212, mladalačko zabavljanje i prvu pravu ljubav, nedavno je osvježila posjeta sudentskom domu. Naime, Olivera Balašević je poklonila klima uređaj za prostoriju u kojoj je ona provodila “najljepše dane”.

Ovu akciju, kako objašnjava, organizovala je sa namjerom da i drugi stanari ovog doma koji su napravili uspješne karijere pomognu u poboljšanju uslova za život i studije sadašnjih i budućih generacija studenata.

oliv2

Tom prilikom je otkrila kako je nastala ova pjesma.

“On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bi strčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala”, rekla je Olivera nedavno u izjavi za jedan web portal.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti