Dijete ne želi na “tutu”? Treba vam strpljenje, tri dana i ova genijalna metoda!

Gledati kako dijete raste i prolazi kroz različite faze sigurno je posebno iskustvo za svakog roditelja, ali neke faze su teže i iscrpljujuće poput učenja djeteta kako i zašto koristiti “tutu”. U ovome će vam pomoći Fellom tehnika i to u samo tri dana.

Ona podrazumijeva da vaše dijete bude golo od struka nadolje kada je kod kuće te u širokim hlačicama bez ičeg ispod kada je vani. Međutim, preporučuje se da ta tri dana dijete ipak nosi pelene po noći kako bi krevet ostao suh.

tuta

Prije primjenjivanja ove tehnike, dobro je napraviti slijedeće:

  • nabavite nekoliko “tuta” za svaku prostoriju u kojoj dijete boravi
  • uvijek imajte pri ruci pelene i rezervne hlačice za krizne situacije
  • ako živite u hladnom području, pojačajte grijanje i obucite djetetu čarapice

Prvi dan

Neka vaše dijete bude golo od struka nadolje cijeli dan. Pripazite na njega, a kada treba obaviti nuždu, stavite ga na najbližu “tutu”.

Ponudite djetetu slane grickalice i hranu s većim udjelom vode kako bi češće obavljalo malu nuždu.

Kada vi ili vaš partner morate na wc, povedite dijete sa sobom kako biste mu demonstrirali kako se obavlja nužda. Dijete lakše uči na vizualnom primjeru.

Pohvalite dijete svaki puta kada uspješno obavi nuždu na “tuti”. Kada se uspije uspješno popiškiti i pokakati 10-12 puta zaredom, u mogućnosti je samostalno koristiti “tutu”.

Ako vašem djetetu baš i ne ide korištenje “tute”, nemojte ga grditi niti pokazivati nervozu. Umjesto toga, recite mu: “Piški se/kaka u ‘tutu’.”

Prije spavanja recite mu da je vrijeme za “tutu”, ali izbjegavajte ih pitati trebaju li ići. Stavite mu pelenu tik prije nego zaspe.

Drugi dan

Držite se iste metode kao i prvog dana, ali na jedan sat ga povedite van sa sobom. Prije odlaska recite djetetu da je vrijeme za “tutu”. Pirčekajte da se dijete popiški/pokaka i onda odmah izađite van.

Odjenite djetetu široke hlače bez pelene ili ičega ispod. Vaš cilj je da se vratite kući bez da dijete ima potrebu vani vršiti nuždu.

Ostanite u blizini svoje kuće; jednostavno prošećite po komšiluku i za svaki slučaj ponesite prijenosnu “tutu”.

Treći dan

Držite se uputstva od prvog dana, ali ovaj put izvedite dijete van u dva navrata – jednom ujutro i jednom popodne. Svaki put recite djetetu da koristi “tutu” prije izlaska iz kuće.

I ovaj dan dijete treba imati široke hlače bez gaćica ili pelena, ali za svaki slučaj ponesite prijenosnu “tutu” i rezervne hlače ako nešto pođe po zlu.

Ako ova metoda ne urodi rezultatima, ponovite je nakon 6-8 sedmica, te se oboružajte strpljenjem i vremenom.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti