Uređenje enterijera: Koralnocrvena – optimistična i topla

Stiže boja koja je apsolutni hit u uređenju ove godine. Savršeno je topla, energična i posebna.

Upoznajte se sa koralnocrvenom. Sofisticirana, ali u isto vrijeme dramatična i zavodljiva, koralnocrvena je narandžasta sa puno dubine u nijansi, navodi enterijer.ba.

Veoma smjela i dramatična, koralnocrvena je boja koja lako stvara potpuni makeover u enterijeru. Trendi nijansa kreće se od zagasite narandžaste, preko intenzivne boje breskve, pa do koralnocrvene. Svi ovi tonovi izazivaju dinamičan nalet i unose mnogo energije u enterijer. Veoma pogodna za kombinovanje, jednostavno pristaje: bijeloj, krem, svim tonovima smeđe i crnoj. Za one koji vole nešto hrabrije promjene u ambijentu, treba da je isprobaju u kombinovanju sa sivom, žutom i nijansama plave.

Jastuci, krevet, dekoracija stola, okrečen zid, kućni aparati, sofa, tepih ili kompletan enterijer, koralnocrvena je optimistična i topla, te nisu potrebni posebni napori da bi se naznačio njen akcenat u stanu. Svijetla i vesela, lijepa i nježna, a u isto vrijeme dramatična nijansa koralnocrvene lako se ističe u prostoru i sa samo nekoliko detalja stvara efekat intenzivog i modernog doma. Svi enterijeri uređeni u minimalističkom stilu ili oni koji obiluju monohromatskim nijansama također mogu posjedovati koralnu u dizajnu.

Za svjež izgled preporučuje se kombinacija koralne sa neutralnim tonovima. Za neobičan izgled idealan je plafon u ovoj nijansi ili obojen okvir prozora. Za modernu spavaću sobu jednostavno rješenje je koralnocrveno uzglavlje, dok je kuhinja u ovim tonovima topla i savršena oaza za kuhanje.

Integralni članak pročitajte na: http://www.oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti