Demofest: Banjaluku prodrmali Partibrejkersi

Tvrđava Kastel posljednje dvije večeri bila je pretjesna da primi sve ljubitelje dobre muzike i sjajne zabave koji su iz cijelog regiona stigli na ovogodišnji, šesti po redu Demofest. Osim takmičarskog dijela, ljubitelje dobre muzike svakako privlači i revijalni dio programa u kojem svake godine nastupaju muzičke zvijezde iz regiona i svijeta.

Zvijezde ovogodišnjeg Demofesta bili su, bez sumnje, članovi Dubioza kolektiva koji su prvo veče festivala privukli preko 5 hiljada svojih fanova i time oborili sve rekorde dosadašnjih festivala; također, svako veče nakon žive svirke počinjale su DJ zabave koje su trajale sve do zore.

Ništa lošiju zabavu nisu ponudili ni Partibrejkersi koji su u petak održali sjajan koncert.

U sklopu Festivala, u prostorijama DFK paba, otvorena je i izložba slika Davora Gopca. U okviru festivala održana je radionica za bubnjeve i udaraljke “Manic Drum”, na kojoj su predstavljene mnoge bubnjarske tehnike i trikovi velikih slovenačkih Manic Mania stručnjaka. Pažnju je privukla i strip radionica te promocija četvrtog broja strip časopisa “Parabellum”. Predavanje na temu “Stripovi i kako ostati normalan ako se njima bavite”, održao je  Bane Kerac, jedan od najboljih strip crtač sa prostora ex-Ju.

Sedmočlani žiri Jelen Demofesta, koga čine eminentni muzičari i muzički kritičari iz BiH i regiona, imao je težak zadatak da od 30 prijavljenih demobendova koji su se predstavili kroz dvije takmičarske večeri izabere njih deset koji će nastupiti u finalnoj večeri: Šine, Akoben Electric, Noisethrill te Bas i Stega, zatim Kontradikshn, The Branka, M.O.R.T., Pink Panker, Smoke Shakers i Vault of Pain.

Integralni članak pročitajte na: http://radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti