Darko Lazić ide u zatvor: Napravio je 12 prekršaja za 5 godina, a sada će odgovarati

Darko Lazić je doživio tešku saobraćajnu nesreću 23. oktobra, svojom krivicom, a to će ga skupo koštati. Folkeru prijeti kazna od tri mjeseca zatvora zbog velikog broja prekršaja koje je do sada napravio.

zatvor1

Ukoliko protiv pjevača bude podnijeta krivična prijava, kazna će biti teža.

Slijedi mu novčana kazna od 200 do 400 € ili kazna zatvora od jednog do 45 dana. Darko nema vozačku dozvolu od 2013. godine, kada mu je oduzeta ali to ga nije spriječilo da sjedne za volan. Za vožnju bez vozačke morat će da plati od 1.000 do 1.200 € ili od 30 do 60 dana iza rešetaka.

zatvor2

Da stvar bude još gora, zbog vožnje u teškom alkoholisanom stanju, obzirom da mu je izmjereno 1,39 promila alkohola u krvi, Darku slijedi kazna takođe od  1.000 do 1.200 € ili od mjesec do dva zatvora. Uz to, mogao bi da dobije zabranu upravljanja vozilom od 8 do 12 mjeseci, a jedinstvena kazna za ove prekršaje mu neće biti nimalo prijatna. Najblaže može proći ako plati 2.200 € i dobije 16 mjeseci zabrane upravljanja vozilom, a najveća kazna bi bila tri mjeseca zatvora i dvije godine zabranje upravljanja vozilom.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti