DAO JE OTKAZ I POSLEDNJA 93 € ULOŽIO U SVOJ SAN: Danas zarađuje 40.000 € mjesečno! (FOTO)

Njegovo ime je Johnny Ward, ima 33 godine i on je pravi dokaz da se može uspjeti ukoliko imate san.

w1

Johnny je dao otkaz na svom poslu u Sydneyu i poslednja 93 € uložio u ono što je oduvijek htio da bude – želio je da postane bloger. On je putujući svijetom do sada zaradio skoro dva miliona €, a počeo je kao putnik koji je na leđima nosio sve u rancu. Danas, svoja putovanja masovno naplaćuje.

On živi od reklama na svom blogu, a usput posjećuje zemlje o kojima je samo sanjao i tvrdi da je njegov život baš poput sna.

– Samo sam dao otkaz na pravom poslu u Sydneyu zbog želje da putujem svijetom i budem bloger. Kad su mi se oglašivači javili nakon šest mjeseci, mislio sam da me prijatelji zezaju, ali srećom oglašivače nije otjeralo moje sumnjičavo odgovaranje i uspjeli smo da dogovorimo saradnju.

– Spavam po cijelom svijetu, radim i zabavljam se posvuda, budim se u čudna vremena da stignem na letove ili se javim poslovnim partnerima. Nemam neki dnevni raspored – rekao je.

Rođen je u Irskoj, ali njegovi roditelji su se odselili u Sjevernu Irsku kad je bio dijete. Bili su siromašni pa roditelji nisu mogli da mu priušte putovanja. Nakon fakulteta odlučio je da učestvuje u medicinskim testiranjima lijekova, kako bi skupio novac za putovanja, s obzirom na to da nije mogao da računa na finansijsku pomoć mame i tate.

– Testiranja lijekova bila su jedini način da skupim pristojan iznos novca za kratko vrijeme. Potom sam radio u američkim ljetnjim kampovima sa djecom koja imaju teškoće u razvoju svakog ljeta, što mi je pružilo priliku da donekle utolim glad za putovanjima.

– Kad sam završio fakultet, morao sam da uradim nešto drastično kako bih mogao da putujem cijelo vrijeme. Dolazim iz siromašne porodice, moja mama je samohrani roditelj i nije mogla da mi da novac da putujem godinu dana po svijetu.

– Zato sam učestvovao u testiranjima lijekova i predavao engleski jezik na Tajlandu. To je bio jedini način da dođem do novog života punog avantura – ispričao je Johnny.

Da bi mogao dobro da zarađuje putujući svijetom palo mu je na pamet dok je radio u Sydneyu, a novcem koji je zaradio platio je kartu u jednom smjeru za Zimbabvea.

Dodaje da su mu reklame na blogu omogućile da putuje po cijelom svijetu i da zaradi skoro dva miliona €. Za pokretanje posla osim prve avionske karte trebalo mu je svega 100 dolara, koje je dao jednom Filipincu da mu napravi blog.

– Pokrenuo sam blog, a ubrzo sam zarađivao oko 4.000 € mjesečno. Pokrenuo sam još neke blogove, zaposlio još ljudi koji su pisali i ubrzo sam zarađivao više od 40 hiljada € mjesečno – tvrdi Johnny.

– Novac sam uložio u nekretnine i jako sam pažljiv sa novcem. Nakon što sam počeo da zarađujem, odlučio sam da posjetim svaku zemlju na svijetu i to je zaista onako čudesno kao što zamišljate. Tek sam odradio mali dio svog putovanja, nadam se da će toga biti još – rekao je. Ipak, priznaje da nije baš sve tako sjajno.

– Kad samo imao 24-25 godina, prijatelji su me bez problema posjećivali bilo gdje, ali danas imaju hipoteke, vjeridbu i djecu, pa ih je teško nagovoriti da idu sa mnom. Najjezivije iskustvo mi je bilo kad sam vidio kako pucaju u čovjeka ispred mene, 20 minuta nakon što sam sletio u Angolu – kaže Johnny.

Izvor: novinebalkan.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti