Danny Glover: Djeca u BiH su prekrasna, prekrasna i prekrasna

Danny Glover, specijalni gost 19. Sarajevo Film Festivala, družio se danas s učesnicima BH Telecom Sportskih igara mladih, učestvovao u revijalnim takmičenjima i odgovarao na mnogobrojna pitanja mališana.

Kako je kazao, u Sarajevu se osjeća odlično, a svako novo druženje s djecom, u njemu budu brojne emocije.

”Djeca u Bosni i Hercegovini su prekrasna, prekrasna i još jednom – prekrasna. Važno je što smo ovdje zbog promocije sporta jer sport uči djecu zajedništvu i timskom duhu. Za svaki uspjeh u životu važan je kolektivni rad. Znam da to ova djeca najbolje razumiju”, kazao je raspoloženi Danny Glover.

Prisjetio se i ostalih druženja s djecom širom svijeta.

”Djeca su svuda ista, svi su prepuni energije i želje za životom. Djeca su zaista briljantna, rado se sjećam i svoga djetinjstva”, dodao je Glover naglasivši da uživa gledajući košarku, fudbal, ali i bejzbol koji mu je posebno drag.

”Bejzbol je bio prvi sport u Sjedinjenim Američkim Državama koji je ujedinio sve Amerikance. Stoga je posebno važan”, podcrtao je holivudski glumac.

Jedno od pitanja mališana posebno je obradovalo Glovera.

”Ćevapi? Nisam ih još probao, ali nestrpljiv sam da to uradim. Jedva čekam”, kroz osmijeh je poručio sjajni glumac.

Nakon druženja, uslijedilo je i zajedničko fotografisanje, a Glover je prilikom odlaska, obećao da se s djecom družiti u godinama koje dolaze.

Integralni članak pročitajte na: http://www.radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti