Da li su naučnici konačno dešifrovali drevna znanja o tome kako promijeniti ljudsku DNK?

Jedan od glavnih stubova teorije drevnih astronauta je da su neka drevna bića možda miješala svoju sa ljudskom DNK ali i onom drugih oblika života. Čini se da brojne drevne rezbarije prikazuju motiv dvostruke spirale DNK, što tjera teoretičare da nagađaju: šta ako su vanzemaljska bića pripomogla ljudskoj evoluciji? Možda su čak napravili hibride sa vlastitom DNK?

Druga teorija je da su drevna društva bila svjesna ‘Trećeg oka’ u hipofizi mozga. Čini se da je simbolika žlijezde u obliku borove šišarke povezana sa čudnim stvorenjima koja izgleda mijenjaju ‘Drvo života’. Neki vide drvo kao prikaz DNK i ljudskih kralježaka.

Mnogo je pitanja na koja nema odgovora. Kakav je odnos između ‘Trećeg oka’ i DNK?? Jesu li ova drevna stvorenja imala napredno znanje o tome kako promijeniti strukturu DNK da se dobije ona sa većim stepenom svijesti? Naravno, to već na prvi pomen izgleda smiješno. Čini se da neki današnji naučnici donose slične zaključke.

Ali, prije nego što se upustite u razmišljanje o ovim relativno svježim otkrićima, imajte na umu da se vrlo malo pouzdano zna o najvećem dijelu ljudske DNK. Tek 2018. otkrivena je potpuno nova čudesno isprepletena vrsta DNK, četverolančani čvor genetskog koda.

Anunnaki i drvo života, Metropolitan muzej umjetnosti, Manhattan, New York, NY. © Maria1986nyc | Licencirano od Dreamstime Inc..

Tamna DNK

Otprilike u isto vrijeme, naučnici su objavili svoja otkrića o DNK ‘tamnoj materiji’, koja se sastoji od neobjašnjive sekvence koja je gotovo identična kod svih kičmenjaka, uključujući ljude, miševe ili piliće. Smatra se da je tamna DNK bitna za život, ali naučnici zapravo ne znaju kako ona funkcioniše, te kako je nastala i evoluirala u dalekoj prošlosti. U stvarnosti nemamo pojma za šta 98 ​​posto naše DNK služi, ali postepeno učimo da ona nije neka “sporedna stvar” u našem organizmu.

Do danas, naučnici još uvijek ne znaju mnogo o našoj genetskoj DNK, prije svega, ne znaju tačno šta uzrokuje našu svijest. Istovremeno, čini se da nekoliko istraživanja ukazuje na to da unutarćelijski, okolišni i energetski faktori mogu promijeniti DNK. Područje epigenetike razmatra kako drugi faktori osim našeg genetskog koda utiču na to ko smo i šta smo.

Prema nekim istraživanjima, možemo modifikovati svoju DNK shodno svojim namjerama, mislima i emocijama. Održavanje pozitivnog razmišljanja i efikasno rješavanje stresa može nam pomoći da zadržimo emocionalno blagostanje, kao i genetsku DNK.

Idući dalje, neki naučnici misle da je naš DNK u konačnom povezan s našim višim duhovnim Ja. Prema teoriji drevnih astronauta, već se približavamo nivou rasuđivanja naših drevnih predaka. Ako vam ovo zvuči čudno, možda ne biste htjeli nastaviti čitanje jer će stvari postati čudnije.

Realistična 3D ilustracija DNK ćelije na tamnoj pozadini. © Serhii Yaremenko | Licencirano od Dreamstime Inc..

Postoji li nešto poput fantomske DNK?

Godine 1995. Vladimir Poponin, ruski kvantni naučnik, objavio je zapanjujuću studiju pod nazivom “DNK fantomski efekat”. Prema toj studiji, predstavljen je niz testova koji pokazuju da ljudska DNK direktno utiče na fizički svijet putem, kako je utvrđeno, novog polja energije koje povezuje to dvoje. Istraživači su otkrili da su se fotoni svjetlosti u prisutnosti žive DNK, drugačije organizovali.

DNK je definitivno imala direktan uticaj na fotone uspjevši da ih oblikuje u pravilne uzorke s nekom nevidljivom snagom. Ovo je značajno jer u tradicionalnoj fizici ne postoji ništa što bi dopustilo ovakav ishod.

Da stvar bude još čudnija, istraživanja su pokazala: kada je osoba bila udaljena 350 kilometara, njen uzorak DNK i dalje reaguje u isto vrijeme i na isti načuin kao i DNK u fizičkom tijelu. Čini se da je ljudska DNK povezana neobjašnjivim poljem energije – energije koja do danas nema odgovarajuće naučno objašnjenje.

Ilustracija lanca ribonukleinske kiseline ili DNK. © Burgstedt | Licencirano od Dreamstime Inc..

Mnogim će pojedincima ovi koncepti biti čudni, no stvarnost je često čudnija od fikcije. Slično, etablirani naučnici i skeptici već dugo odbacuju pitanja teoretičara drevnih astronauta kao smiješna. Stav je da je hipoteza o drevnim vanzemaljcima zasnovana na logičkoj grešci poznatoj kao “Argumentum ignoranttiam”, ili “Argument iz neznanja”.

Pakosno tumačenje glasi ovako: Ako ne postoji odgovarajuće zemaljsko objašnjenje za, na primjer, peruanske Nazca linije, kipove Uskršnjeg ostrva ili egipatske piramide, onda hipoteza da su ih napravili vanzemaljci mora biti istina.

Istina je da nemamo dobro objašnjenje kako su ljudi evoluirali u svoj današnji oblik. Svi još uvijek tražimo odgovore, ali istina može kriti puno više iznenađenja nego što je iko od nas mogao zamisliti. Istinu nikada nećemo saznati ako nemamo otvoren um, a možda je to ključ za otključavanje odgovora skrivenih duboko u drevnom kodu poznatom kao DNK.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti