Da li je navodni NLO koji je pao u Rusiji bio napravljen od “žive materije”?!

Misterija još uvijek traje: da li je vanzemaljski brod koji je 1986. godine navodno pao u Rusiji bio napravljen od “žive materije”? Šta se zna o njegovim fragmentima otkrivenim na Koljskom poluostrvu u Rusiji? 

Čak je i samo vrijeme pada određeno otprilike. Činjenica je da su 1986. godine lokalni stanovnici otkrili fragmente nepoznatog metalnog predmeta a neki su izjavili da su čak čuli eksploziju i vidjeli jaku svjetlost. Ipak, tačan momenat pada ostaje nepoznat.

Godine 1986. sa Koljskog poluostrva u Sovjetsku akademiju nauka stigao je telegram. Rečeno je da je nekolicina mještana pronašla neobične metalne komade u šumama.

Kada su ih donijeli kući, dan kasnije, svi članovi domaćinstva su se osjećali loše. Dijelili su ih dalje radoznalim komšijama nakon čega se situacija ponovila. Onda su odlučili da stručnjacima ispričaju sve detalje te su kontaktirali Akademiju nauka.

Godine 1987. Vladimir Dimitrijevič Kuskov je, u pokušaju da sazna istinu o incidentu, otišao na Koljsko poluostrvo. Ispostavilo se da je na prilično udaljenom mjestu, gdje lokalci odlaze u lov, zaista bilo tragova neke olupine.

Ugljenisano i oštećeno drveće i trava izdvajali su se iz okolne šumske vegetacije, dok se na zemlji nalazio mali krater. Sam objekt je do tada nestao, ali je nekoliko fragmenata nepoznatog materijala ostalo. Njih je Vladimir Kuskov poneo sa poluostrva.

Poslije godinu dana lutanja po laboratorijama, Vladimir Kuskov je otkrio da ovi dijelovi pripadaju omo što je opisao kao ‘kvazi živi organizam’. Biometal je posjedovao velike frakcije zlatno-srebrne boje. Na Akademiji nauka naučnici su zatražili zabranu objavljivanja rezultata istraživanja o ovome i podaci su bili klasifikovani.

Ipak, Vladimir Kuskov je sačuvao jednu kopiju materijala donijetog sa poluostrva. Preko poznanstva je uspio da ga da na proučavanje u Institut za svemirska istraživanja.

Mikroskopskim pregledom dijela krhotina potvrđeno je da su ovi metalni ostaci sadrže žive strukture DNK. Ispitivanje je ponovljeno nekoliko puta i, zanimljivo, slika reza se stalno mijenjala; na molekularnom nivou, struktura fragmenta se kretala kao živi predmet.

Još jedan očevidac, koji je stupio u interakciju sa fragmentom misterioznog vanzemaljskog objekta, bio je pokojni Nikolaj Levašov. Sa njim je čestica kvazi živog organizma stupila u telepatski kontakt. Štaviše, ovu radnju je primijetilo najmanje šest očevidaca, koji su tvrdili da se mali žuti zrak protezao od krhotina do čela istraživača.

Kasnije je Nikolaj rekao da se informacije koje su prenijete sa biometalnih ostataka odnose na tehničke podatke broda i njegove osnovne kontrole. Najvjerovatnije su ćelije ovog kvazi-živog organizma sadržale podatke sa čitavog broda u cjelini i bile su programirane da nauče da lete na njemu. Parče krhotine istraživaču nije prenijelo nikakve druge podatke.

Najnovije vijesti o ovim fragmentima datiraju iz 1993. godine, kada su prodate japanskim naučnicima. Ono što se zapravo dogodilo 1986. godine na Koljskom poluostrvu jedna je od najzanimljivijih misterija povezanih sa padovima NLO-a u SSSR-u.

Do sada su i drugi istraživači pokušavali da nabave barem jedan mali komad tog broda kako bi ga bolje proučili na savremenijoj opremi. Za sada nema dostupnih podataka o eventualnim novim rezultatima istraživanja.

Izvor: zanimljivostidana.com

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti