Da li je kamen iz Roswella izgubljena vanzemaljska mapa?

Čudan, misteriozni predmet poznat kao “Roswell kamen”, pronađen je u blizini mjesta (navodne) NLO nesreće u blizni gradića Roswell u Novom Meksiku …

Kamen prikazuje neobičan obrazac te uz to ima magnetske anomalije: Kada se magnet postavi iznad najdebljeg dijela Roswell kamena, predmet se okreće suprotno od kazaljke na satu.

Međutim, kada se se postavi iznad donjeg polumjeseca i kruga, najtanjeg dijela kamena, predmet se okreće u smjeru kazaljke na satu.

Ovaj zagonetni i nadsve misteriozni predmet – pronađen u blizini mjesta navodne NLO nesreće – nazvan Roswell kamen, stvorio je zabunu među onima koji su ga proučavali.

Tvrdi se da posjeduje misteriozna svojstva, a mnogi vjeruju da je ovaj čudan predmet, otkriven 2004. godine, pripadao vanzemaljskoj rasi koja je posjetila Zemlju.

Dana 4. septembra 2004. godine, čovjek po imenu Robert Ridge je otišao u lov. Tokom dana, dok je istraživao teritoriju u blizjini mjesta Roswell nesreće, naišao je na zanimljiv predmet koji je štrčao iz zemlje, sa čudim reljefom na svojoj površini.

Nakon što je podigao i očistio ovaj predmet, primijetio je set obrazaca i simbola na njegovoj površini što mu je odmah privuklo pažnju.

Roswell kamen ima čudnu simboliku: dva polumjeseca spojena uglovima, šaru koja jezivo podsjeća na one koje se pojavljuju na krugovima u žitu.

Dizajn Roswell kamena je fascinantan. Svako ko je imao priliku da ga vidi, primijetiće da je napravljen sa nevjerovatnom preciznošću. Prema riječima gospodina Ridgea, ovaj kamen je dokaz savršene mašinerije.

Zanimljivo je da se dizajn koji se nalazi na gornjoj strani kamena skoro u potpunosti poklapa sa krugovima u žitu koji su se pojavili u Liddingtonu u Engleskoj 2. avgusta 1996. godine.

Roswell kamen može biti: ili vanzemaljski predmet koji je “ostao iza” vanzemaljskih posjetilaca, koji su uspjeli da putuju širom univerzuma i onda se srušili u blizini farme u Roswellu ili je to veoma kompleksan falsifikat.

Kako bi saznao šta je ovaj predmet zapravo, Ridge je kontaktirao dva ufologa, Chucka Zukowskog i Debbie Zieglmayer, na Roswell NLO festivalu 2007. godine.

Chuck i Debbie su pokušavali tokom naredne godine da saznaju da li bi to ovo mogao biti samo suvenir jedne od tribina održavanih u Roswellu. Oni su primijetili da je boja kamena bila ista kao i boja isklesane površine, pa su pretpostavili da  se ovdje ne radi o predmetu iz novijeg perioda.

Pored toga, nakon proučavanja ovog predmeta pod mikroskopom, istraživači nisu mogli da vide tragove alata koji je korišten za graviranje. Zanimljivo, zar ne?

Koji tip alata je korišten za graviranje, a da nije ostavo nikakve tragove za sobom?

U svakom slučaju, daljnjim istraživanjem misterioznog kamena, stručnjaci su otkrili da ima magnetska svojstva, da privlači iglu kompasa, i da se rotira u prisustvu magneta.

Još neki slobodni zaključci na temu kamena kažu da njegova čudna svojstva imaju veze sa magnetizmom, slobodnom energijom i portalima koji čekaju da se otvore ovdje na Zemlji; drugi vjeruju da su ove čudne šare i magnetska svojstva samo neke čudne karakteristike te da je on u stvari prikaz vanzemaljske, kosmičke mape.

Bez dovoljno argumentovanih dokaza misterija ovog kamena se i dalje nastavlja.

Izvor: zanimljivostidana.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti